The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Knutformler

Knutmagi | Knutar | Snören | Knutformler | Kraftlager

En enkel knutformel

Ta et snöre vilken färg som helst, förutsatt att du tycker om den och att den är av naturfiber. Visualisera bestämt ditt behov, ta snöret och bygg upp så mycket känslor som du klarar, knyt så med en gång en hård knut på snöret.

Dra i ändarna till de är helt sträckta. Detta släpper kraften fri till att gå och göra det du ber om. Kraften är inte i knuten, den är släppt ut för att dra din önskan till en manifestation. Snöret med knuten är en fysisk representant för ditt behov. Förvara snöret hos dig på en säker plats i din bostad till målet är nått. Försäkra dig om att knuten inte blir uppknuten. Om det händer, måste du starta på nytt.

Knutformler

När målet är nått (naturligtvis faller inte ett diamanthalsband eller biljetter till en jorden-runt-resa i händerna på dig fem sekunder efter att formeln är färdig) kan du göra en av flera saker med snöret. Du kan bränna det, för att säkra att det aldrig blir uppknutet, eller gräva ner det der det då kommer att förvittras, eller lägga det säkert i en ask eller kista der det aldrig blir rört. Den här formeln kan användas för alla behov. Om du vill reversera eller göra formeln ogjord, tar du bara snöret och löser upp knuten. Detta fungerar inte alltid, så nu är du varnad. Om du har bränt eller grävt ner snöret, kan formeln inte reverseras. Men detta spelar egentligen ingen roll, för om ditt behov är något du verkligen behöver, kommer inte tiden till att ändra på det. Jag tvivlar på att du ser dig tillbaka efter tio år och vill reversera formeln.

En destruktiv knutformel

Om du står framför en svår situation, en fara, ett problem eller ett hot, finns en knutformel för det. Ta snöret och visualizera bestämt problemet med alla smärtfulla detaljer. Bli emotionell över det, sjud av ilska, skrik, gråt, va som än fungerar. Knyt så knuten hårt. Gå från snöret, ut av rummet om du kan. Ta en dusch, ät, gör vad som behövs för att få tankarna bort från formeln och för att slappna av. När dina känslor är stabilizerade vänder du tillbaka till snöret. Knyt upp knuten med ro och fred i själen. Lös upp den till damm som förs bort av nordanvinden. Så är det gjort.

Binda saker

Bindning är ett praktiskt exempel på hur denna, vanligtvis skadliga (och därför ofta förbjudna) form av magi, kan vara en effektiv och oskadlig, magisk procedur. Om en vän vill låna något av dig, och du känner dig ovillig att släppa det ifrån dig men måste. Ta saken (om det är något som är litet nog att flytta på och hålla i) och ett snöre. Bind objektet till din kropp, bind det fysiskt fast på dig själv. Stå eller sitt så några minuter medan du ser för dig att du får tillbaka saken från den du lånade den till. Efteråt kapar du snöret (inte knyt upp knuten!) och lånar bort saken, trygg på att du kommer att få tillbaka den. Om saken är för stor, som en bil, ta ett snöre, och bind en del av den till din arm eller hand (antennen, ratten el.) och gör som ovan. Förvara snöret på en säker plats till du har fått tillbaka det du lånade ut.

Att trollbinda – en varning!

Först tänkte jag komma med lite varningar och förmaningar. Att binda någon eller något är en mycket stark form av magi. Om du binder någon till dig eller från dig så kommer det att uppstå en förbindelse som verkar i båda riktningarna. Du kommer alltså att bli lika påverkad som den som du binder (om än inte på samma sätt). För att göra det hela ännu lite farligare så är det svårt, för att inte säga omöjligt att bryta en bindning. Gjort är gjort och kommer aldrig mer igen. Som du förstår så är trollbindning en sista utväg. Betrakta den som ett laddat vapen, någonting att ta till när allt annat misslyckats.

Att binda och linda

När är det då försvarbart att trollbinda? Det är naturligtvis en sak som du måste avgöra själv. Men några heta tips är som skydd och självförsvar. Om en person trakasserar eller hotar dig. Om någon stjäl från dig. Låt mig ta ett exempel. En person på din arbetsplats mobbar och baktalar dig. Du har försökt med alla världsliga medel du kan komma på. Du trollbinder då personen att låta dig vara ifred. Ett tänkbart resultat kan vara att personen helt enkelt slutar att lägga märke till dig. Det kan också bli ett ganska drastiskt resultat som att personen får sparken eller flyttar till annan ort. Kan inte trollbindning användas för att kamma hem personliga fördelar som kärlek, pengar eller ökad makt? Jodå, det går alldeles utmärkt. Men om du har läst varningarna ovan så bör du förstå att det inte är lämpligt. Du kommer att få betala ett pris för det och det priset kommer antagligen att bli högre än du är medveten om. Tänk på att trollbindning verkar åt båda håll!

Hur gör man?

Det finns mängder med olika metoder för att åstadkomma trollbindning. Det de flesta har gemensamt är det symboliska lindandet och knytandet av knutar på en bit garn eller snöre. I sin enklaste form kan det vara att knyta nio knutar på ett snöre samtidigt som man intensivt tänker på sitt syfte. Du kan förstärka din magi med olika färger på snöret. Exempelvis Svart som drar till sig eller absorberar. Eller Vit som stöter bort eller reflekterar. Du använder färgerna enligt den symboliska betydelse färgerna har för dig. Du kan också förstärka genom att använda dig av elementen jord, eld, luft eller vatten.

Att hitta kärleken

Ta tre trådar av varierande pastellfärger som du tycker om, t.ex. rosa, röd och grön. Fläta ihop dem hårt. Knyt en hård knut nära ena ändan av flätan medan du tänker på ditt behov av kärlek. Knyt så en knut till och ännu en, till du har knutit 7 knutar. Bär flätan på dina kläder eller i fickan till du hittar din sanna kärlek. Efteråt förvarar du flätan på en säker plats, eller ger den till ett av elementerna. Du kan t.ex. bränna den och sprida askan i en bäck eller havet.

Att binda kärleken

Den här är ganska lömsk, och bör bara användas då ett förhållande redan är etablerat. Den är till för att ge en liten knuff till båda parter. Ta ett klädesplagg som är litet och flexibelt, och är din partners, något som inte kommer att saknas. Ta något som är ditt och knyt ihop dem hårt. Göm dem där de inte kommer att bli funna. Detta kan hjälpa er att fortsätta ett lyckligt förhållande.

För healing

Knyt nio knutar på ett rött snöre och bär det runt halsen för att kurera sjukdomar och besvär. Den här är speciellt bra mot huvudvärk.

Ännu en för healing

Bind den sjuke, eller dig själv med ett rött snöre. Knyt upp knuten och kasta snöret på en flammande eld medan du säger: ”Jag lägger sjukdomen på elden, låt den ätas upp som snöret, låt den försvinna som röken!” Medan den brinner ser du för dig att detta sker.

En beskyddande bindning

Ta ett snöre och knyt nio knutar på det medan du visualizerar en sköld, ett flammande svärd, en pistol eller en låst dörr, vad du än associerar med skydd mot fientlighet, krafter utifrån, fysisk våld. Häng upp snöret i ditt hem eller bär den med dig för personligt skydd.

En egyptisk knutamulett

Knyt sju knutar på ett långt snöre och sedan en råbandsknop för att knyta ihop ändarna. Bär den med dig för skydd.

För att hjälpa och kurera allt

Knyt ett snöre som har nio knutar hårt runt den delen av kroppen det gäller. Knyt upp knuten, och sedan de andre nio, kasta snöret i rinnande vatten.

En önskestege

Ta ett långt snöre med en färg som stämmer med ditt behov. Ta också nio frön, nötter, barkbitar, torkade blommor eller örtkvistar som är magiskt relaterat till det du vill uppnå. Ta en av de nio och knyt en knut runt den med snöret medan du bestämt visualizerar ditt behov, och dra åt. Repetera processen åtta gånger till snöret har nio knutar med något av det ovan inuti. Ta med dig snöret utomhus, håll den upp mot himmelen och säg: ”Stege av knutar med siffran nio Jag har gjort dig för att locka till mig Det behov som jag önskar blir mitt. Detta är min vilja, så ska det bli!” Häng upp önskestegen på en viktig plats i hemmet, eller placera den snurrad runt en ljusstake i vilken du har placerat et ljus med riktig färg. Önskestegar är inte bara magiskt effektiva, de kan också vara dekorative.

Knutmagi för att hela

Du behöver ett 8 tum långt snöre. Märk snöret sex gånger, så att du har sju lika långa delar. Repetera följande sex gånger och knyt en knut varje gång: ”Sjukdom, ingen ber dig vara, Det är på tiden att du mattas. Med dessa knutar ber jag dig fara, Med dessa ord som jag väver.” Lägg snöret i en behållare med salt (representerar nedgrävning i jorden). Gör en försegling till behållaren med formeln ovan skriven på en bit papper. Gör dig så av med behållaren på ett passande sätt, t.ex. i rinnande vatten (eller en geysir).

En skyddsamulett

Här kommer ett litet exempel på hur man kan använda bindande magi för att skapa en skyddsamulett. Gå ut i skogen och leta reda på två pinnar. Lägg pinnarna i kors och börja linda nedifrån, mot dig, upp, från dig, ner. Knyt inte fast utan låt början hänga löst (du förstår snart varför), linda nio varv. Fortsätt med att linda nio horisontella varv, vänster, bakom osv. För varje varv du lindar läser du följande formel: ”Du ska vara mitt skydd och värn likt en sköld av järn och bringa mig lyckan huld utan krav och skuld.” Knyt ihop de fria tåtarna med nio knutar medan du mässar: ”Sky mig, fly mig du som vill mig ont.” Tänd ett ljus och låt var och en ände på korset ta fyr, blås ut. Innan du tänder på säger du: ”Elden ska vara mitt värn.” Låt ljuset brinna ner helt. Sen var det klart. Du har nu en kraftfull skyddsamulett som binder det onda från att drabba dig. Metoden kan användas i andra bindande syften, du får då ändra orden och intentionen till ditt syfte.

Knutformel

Du behöver ett 13 tum långt snöre eller tråd med en färg som passar ditt behov. Visualisera ditt behov medan du knyter snöret så här: 1___6___4___7___3___8___5___9___2 För var knut du knyter, säg den korrespondarende linjen: ”Vid knut ett, formeln har börjat Vid knut två, mina ord är sanna Vid knut tre, kommer det att bli Vid knut fyra, krafter på lager Vid knut fem, formeln har liv Vid knut sex, formeln är bunden Vid knut sju, svaret är givet Vid knut åtta, jag förenar mig med ödet Vid knut nio, saken är min!” För kärlek, pengar eller dragande magi, behåll snöret till formeln har framgång, så bränner du den eller gräver ner den. För förvisande eller bindande magi, bränner du den eller gräver ner den utanför din egendom, på en gång.

Pin It on Pinterest

Share This