The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Knutar

Med knutar menar jag inte vilken som helst knut. Då olika knutar var och fortfarande används av olika människor, som bönder, sjömän, klättrare etc. Och varje knut används i överensstämmelse med sitt syfte. Liknande syften kan finnas vid att man använder lika till lika i magin.

Knutformler är otroligt snabbverkande och väldigt enkla när du har lärt dig hur du ska knyta några grundläggande knutar. Iden har två sidor. Du lägger ned en god del koncentration på att göra alle öglor och vändningar rätt, och på en annan nivå, när du är van vid en specifik knut, behöver du inte tänka på sekvensen, så du lägger samma mängd koncentration i visualizeringen av målet eller mässandet över knuten medan du knyter dem. Knutmagin blir upplöst när knuten knyts upp.

Knutar

Detta kan vara bra om man har med en irriterande person att göra. Du kan sätta meddelandet ”låt mig vara i fred” in i knuten, och knyte upp den (i all hemlighet) när personen verkligen går dig på nerverna. I det här tillfället behöver du bara tänka på personen, så att du kan frammana dina känslor och rikta dem mot objektet, och så börja med att knyta knuten. Innan du drar ihop knuten, visualizerar du personens ansikte. Så skriker du (högt eller inne i dig) ”Låt mig vara i fred!”. Tänk dig att personen låter dig vara, dra ihop knuten och håll den sträckt en stund extra.

En kortsiktig lösning som lätt kan göras ogjord är länkflätan. Det är en löpande knut som görs till ett armband och bärs runt handleden för omedelbart resultat.Jag föreslår att du använder denna när du behöver resultatet med det samma, men kanske inte behöver använda resultatet för om en vecka.

Exempel kan vara: ”Jag behöver hitta information om Napoleon till på fredag” till en uppsats på skolan, eller ”Jag behöver tillräckligt med pengar för att kunna betala telefonräkningen nästa vecka”. Repeterande knutar som länkflätan är enkla att göra, och man kan lett gå in i ett annat mentalt tillstånd samtidigt som man gör den av en färgad tråd eller ett snöre.

När målet är nått, drar du bara i ena ändan och hela saken löser sig upp.

En annan knut är aphanden. Du kan arbeta in personliga objekt i den här knuten, som fungerar som beskydd för personen som äger objektet. Knuten är dekorativ och kallas också knappknut. Den fungerar snabbt och först och främst som beskydd, antingen från andliga eller från fysiska fiender. Knuten i sig skyddar personen från allt ont om den blir buren

Knuten är ganska tung när den är blöt och fungerar på avstånd. Så den kan knytas med tjockare tråd för att sände vilken formel som helst på avstånd. Detta görs utomhus genom att man håller den lösa ändan av knutan i den ena handen och snurrar knuten över huvudet. Samtidigt mumlar man lågt till andarna exakt vem den är till för, eller resultatet du vill ha.

När du känner att kraften är med dig, och du är beredd, släpper du det hela i rätt riktning. Den kanske bara rör sig en meter eller två, men den kommer att träffa sitt mål. Plocka upp den och häng den i grenarna på närmaste träd. Ta inte ner den innan du har fått resultatet eller det har gått en månad.

Vattenknut är en annan sorts knut. Den kan användas till att föra ihop två människor. Den fungerar väldigt snabbt.

Knuten uppfanns först på 1800-talet, och den knyts genom att man binder ihop två olika trådar med två knutar. När trådarna dras ifrån varandra, möts knutarna.

Om man arbetar in en färgad pärla eller kristall i varje knut, för att representera de två personerna, klickar det när man drar ihop knutarna.

Knuten kan användas till flera saker. Allt från romantik till att möta en ny kontakt i arbetet, vara på rätt plats till rätt tid eller att starta på rätt sätt med en ny svärmor eller chef.

Om man ser på knutmagi som helhet, kan det skapa problem för moderna utövare, då så många av de vackraste knutarna kan användas till de värsta förbannelserna. Våra förfäder ville inte ha haft några problem med detta. Den gamla filosofin ”skadar du mig, så skadar jag dig” har blivit utbytt med ”sänd det tillbaka med kärlek” och den väldigt populära ”och gör ingen ont”. Dessa moderna koncept hade inte varit populära i en ”öga för öga”-värld. Därför är många av knutarna till för att binda en fiende, symbolisk bindning av fiendens inälvor, förkortning av någons liv, sända någon till galgen och andra ”trevligheter” från skräckens topplista.

Självklart hade dessa inte varit särskilt populära i dag, när den generella tanken är försvar och inte offensiv. Många ser detta som en intressant del av historien. Men de tidiga muslimerna var väldigt rädde för magi och trolldom, och sände böner till Allah om beskydd från dem som blåste på knutar.

Det är troligt att de knutar som användes i antikens mittösten var överhandsknutar. Dessa kan utföras i serie, medan man snurrar snöret runt handen flera gånger och sjunger eller mässar över handen som håller knuten. En snabb blåsning på handen och en rad knutar med jämna mellanrum visar sig. Handens längd är måttet. Detta gör att antalet varv, som står i relation till antal knutar, för en normal person är ca 7.

Knutmagi verkar ha blivit bara ännu ett verktyg på häxans verktygslista nu för tiden. Men förr i tiden hade en troligtvis varit en av baskunskaperna som alla häxor hade känt till. Varje familj eller plats hade haft sin egen föredragna knutstil, använd för både magi och vanliga syften.

Pin It on Pinterest

Share This