The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Knutmagi

Knutmagins traditioner sträcker sig minst 4000 år tillbaka i tiden. Knutmagi finns överallt oavsett om vi tänker på det eller inte. Mer än allt annat är det ett sätt för oss att fokusera våra tankar, och genom det få saker att hända.

Kanske verkar knutmagi lite konstigt, eller till och med otroligt? Tänk då över varför det för flera hundra år sen fanns så många lagar mot detta.

Förr i tiden sågs alla vridna eller knutna ornament på som hedniska och ogudliga i Tyskland, men magiska knutar var vanliga i kyrkorna för att hålla andar och trolldom ute.

Knutmagi

Att knyta knuten är inte lika viktigt som behoovet bakom knuten. Du måste tänka hårt och djupt på ditt behov medan du knyter knuten, så att din energi och dina känslor blir en del av den. Orsaken till att knutmagi har varit populärt länge, är att tekniken är enkel, snabb, ganska diskret men också väldigt stark.

När man tillverkar en påse för healing, använder man knutmagi och en kraftig naturfiber (t.ex. hampa) för att stänga påsen. Man snurrar tråden runt påsens öppning tre gånger (för att 3 är siffran som står för healing), knyter 3 knutar, snurrar tråden runt 3 gånger och knyter 3 knutar till, så gör man det en tredje gång (3×3). Hela tiden fokuserar man på behoovet och visualizerar att knutarna stärker energivibrationerna från sakerna i påsen, för att hjälpa till med att uppfylla påsens syfte.

För att ytterligare stärka knutens kraft, kan man knyta den med en speciell, flätad och färgad tråd, istället för hampan. Färgerna väljs efter behov. Fläta ihop nio färgade trådar, tre och tre. Så flätar du ihop de tre flätorna.

Knutformler plisseras ofta nära målet för formeln, för maximal effekt. För bäst resultat bärs de på personen.

Majoriteten av moderna häxor känner till en eller två olika användningsområden för knutar i magiskt arbete. Det finns många typer knutmagi som används för att skydda eller hjälpa.

Ett exempel är förtidens barnmorska. Om födseln var svår, knöt man upp alla möjliga knutar i hemmet och alla kvinnorna släppte ut sitt hår. Detta skulle göra att den födandes kropp också löste sina knutar, och födseln gick lättare.

När barnet var fött, blev navelsträngen klippt och knuten. Samtidigt sa barnmorskan en liten bön eller välsignelse, för att försäkra sig om barnets framtidiga hälsa och lycka.

I England band häxor ny ull i ett kryss och tvärs-mönster över en spegel som andefångare för att fånge det onda ögat eller dårliga andar som skickades efter dem. Andarna attraherades av ljusets reflektion i spegeln, och fångades i ullen. Vid fullmåne tog de av ullen och brände den. Så trädde de ny ull på spegeln igen. Elementarandar tycker om trådar, ull och knutar, och är lätta att locka med dem.

De flesta av knutformlerna som finns kvar är tyvärr av mindre trevlig art. Det finns några få bitar som kan användas med rent samvete. När man arbetar med magi, är det i vanliga fall bäst att låta håret hänga löst om det är långt. Symbolismen är uppenbar, knutar eller flätor kan hindra kraften.

Men, när man arbetar med skyddsmagi är flätat, knutet hår, plus stickade eller virkade kläder (en varm tröja är bra att ha på vintern) en stor fördel. Ett nät är av samma orsak väldigt skyddande. Många havhäxor och magiker har ett nät i hemmet. Inte bara för att det passar in, men också för att det har en väldig kraft Det stämmer förresten också på makraméhängen.

Om du vaknar med knutar i håret, sägs det att alverna har lekt i håret medan du sov, därför är det knutar i det. Meningen om en förbindelse mellan alver och knutar är gammal och går tillbaka till antikens greker då magi var vetenskap.

Om du en gång behöver utföra en knutformel, och inte har något snöre eller någon tråd (eller är i en situation där du inte kan använda detta), kan du gå igenom rörelserna i att plocka upp en tråd och knyta knuten (utan att faktisk göra det) medan du visualizerar ditt behov, som i en vanlig knutformel. Den blir lika effektiv som en formel som är utförd på vanligt sätt.

Pin It on Pinterest

Share This