The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Yule Log

För att göra en Yule-log, få tag på en ordentligt stor kubbe som kan brinna i tre eller flera dagar. Dekorera kubben genom att vispa smält paraffin med en handvisp tills det är luftigt men spridbart. Använd klickar av detta på kubben för att fästa ceder och grangrenar, tallkottar, mistel, rosmarin, järnek eller andra yule-relaterade, gröna saker. Tänd på den, och se flammorna spraka och dansa. Njut en kopp varm cider vid din mysiga spis.

Om du inte har en spis, kan du fortfarande njuta essensen av en Yule log genom att göra ett Yule ljus.

Kom ihåg att syftet med en Yule log är att bringa naturens magi in i hemmet. Det friskar upp husets energier och påminner oss om Jordens kontinuerliga växt och liv.

Köp det största, fetaste, röda ljuset du kan hitta. Med en syl, eller något liknande, rista en symbol för den flammande solen på siden av ljuset, och ställ det i en hållare eller på ett eldfast fat. Omringa basen med järnek, tall, mistel, ceder, rosmarin, lager, en och andra eviggröna växter. Bränn ljuset på Yule-/Vintersolstånds-/Julkvällen. Om du vill att det ska brinna hela natten, ställ det i en kittel eller stor skål, och lägg växterna runt kitteln istället för runt ljuset.

En Yule log eller ett Yule ljus kan vara en fin och originell gåva till värden eller värdinnan för en julfest.

Pin It on Pinterest

Share This