The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Traditionell häxkvast

Riskvastar, eller rundkvastar, är djupt länkade till häxor och deras magi, både i populär fantasy och i aktuell praktisering. Kvasten var ett av de ”trygga” verktygen i häxkonsten. Med det menas att de var nödvändige hushållsobjekt, som inte kunde användas som bevis på häxkonst i häxprocesserna.

En häxkvast används som en trollstav för att fokusera och dirigera kraft, för att borsta bort negativitet från områden, för att jorda en färdig cirkel, och för att beskydda eldstäder och till köksmagi. Två korsade kvastar användes i medeltidens Irland för att hindra negativitet från att komma in i hem genom eldstaden eller dörren.

FØRST . . . få tag i en 3 till 4 fot lång gren eller stång, 1 tum i diameter. Detta skaft kan målas eller dekoreras. Du behöver också en liten bunt med halm, durra (Sorghum bicolor), eller tunna grenar, ca 16 till 20 tum långa och lite bindgarn, ca 2 till 3 fot.

. . . Lägg halmen (eller vad du nu använder) jäms med nedre del av skaftet. Skär halmen 4 till 6 tum längre än den önskade längden.

. . . Bind bindgarnet hårt runt halmen och skaftet ca 2 tum över änden. Du kanske vill använda lite hobbylim på de nedersta 2 tummarna för att hjälpa att säkra lösa halmstrån.

OCH SÅ . . . Böj stråna bakåt över där du band fast det. Säkra med bindgarn nära där skaftet sticker ut.

En häxkvast är en bra gåva för heminredning, magiskt skydd eller båda delarna!

Pin It on Pinterest

Share This