The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Spådoms-skarabéer

Skarabéer har varit heliga i Egypten sedan predynastisk tid. Den troddes vara en symbol för solens energi för att de flög på den varmaste tiden på dagen, då solen var som starkast.

Material

Lera som blir hård då den torkar, eller som kan brännas hård. 1 tsk fin sand eller salt. Sanden/saltet ger en grövre struktur och kristallerna gör att den lättare håller ”laddningen”.

Procedur

Tillsätt sanden/saltet lite om gången tills leran känns lätt kornig. Den ska inte vara så torr att den smular sönder. Om du använder en plastbaserad lera kan du inte tillsätta sand/salt, och resultatet blir inte lika antikt. Om du vill, kan du använda trolldeg i stället för lera.

För att forma en skarabé tar du en bit lera som är cirka lika stor som toppen på din tumme. Forma den till en oval eller ett ägg, pressa den försiktigt ner på något platt, så att botten blir flat, men att toppen fortfarande är rundad.

Använd en penna, en kniv eller en tandpetare och rista ett ”T” på ryggen till skarabén för att indikera skiljet mellan huvudet och det som täcker vingarna. Du kan vara väldig detaljerad eller låta den vara enkel. Vänd skarabén och rista in symbolen. Du kan också vänta till den är torr och teckna symbolen med en tuschpenna, eller teckna symbolen på papper, klippa ut det och limma det på den flata sidan av skarabén.

Du kan göra en tvådelad skål för att förvara skarabéerna i. Gör en skål som är precis stor nog genom att lägga skarabéerna i den och kolla att de får plats. Gör en skål till som passar på toppen av den första. Lägg dem kant mot kant och jämna till kanterna så att halvorna passar ihop bra. Ta dem från varandra igen, ta ut skarabéerna och bränn/torka dem efter vilken typ av material de är gjorda av. Då skålen är hård kan den dekoreras eller målas.

Symboler

Lotusblomma
Spirituell utveckling, kärlek, skönhet, fredfull upplösning av svårigheter. En god tid för meditation och studier.

Krokodil
Krafter som är farliga eller svåra att kontrollera. Oväntad otur och olycka. Plötslig förändring.

Palmträd
Osiris heliga palmoas gav en säker viloplats och kyligt vatten till de som bodde eller reste i öknen. Betyder resa, fritid och framgång.

Isis
Isis huvudbonad indikerar att positiva omständigheter mest troligt fortsätter, negativa omständigheter är troliga att förbättras och stabilizeras.

Osiris
Denna skarabé handlar om invigning och ikke-fysiska saker. Frågor är fortfarande obesvarade, kan inte vetas, eller inte ännu passande att avslöjas.

Seshat
Seshat är gudinnan av skrift och mätning. Handla innan möjligheten går förlorad, och var säker på att ny ansträngning vilar på solid grund.

Ibis
Tahuti, guden med ibishuvudet, representerar visdom och skarpsinnighet. Läsaren bör söka mer information, eftersträva att handla klokt och hitta uppfinniga svar på problem.

Bastet
Kattgudinnan Baset betyder att glädje, behag, romans, och ökat självförtroende kommer att komma snart.

Ankh
En ankh är den främsta symbolen för liv. I tillägg är den också en sändare för makt och styrka. Dess närvaro är positivt i nästan alla situationer.

Tempel
De höga pylonportarna på de gamla egyptiska templen betydde början av heligt område. Läsaren kan vara i en period av ”tempeltjänst” då spirituella plikter måste utföras.

Nilen
Nilen är ledtråden för den Egyptiska kulturen. Den ger liv i alla former till det som annars hade varit öde. Se efter mindre aktiva lösningar på problem. Vänta på att resultaten ska visa sig.

Nepthys
Nepthysskarabén indikerar mörkare sexualitet, desperata handlingar och stridigheter i äktenskap eller andra relationer. Nepthys kan också indikera en person vars motiv är oklara eller potentiellt farliga.

Nuts stjärnfyllda himmel
Nut är en instinktiv gudinna, vars kropp är den stjärnspäckade himlen. Hennes natur är kosmisk och hennes närvaro i en läsning indikerar att det är stora saker på gång, möjligen utanför den vanliga människans kontroll.

Sistrum
En sistrum är en symbol för Isis-Hathor, kärlekens och njutningens gudinna. Närvaron av denna skarabé förmanar dig att handla, bryta dig fri och omfamna njutningen.

Horus
Horus är en komplex, hökhövdad gudaskickelse som omfamnar många aspekter. Skaraben indikerar slutlig, men svårvunnen triumf. Som barn representerar han bekymringar angående barn.

Ras solbark
Solbarken symbolizerar den mäktiga och vanligtvis välvilliga energin hos solen. Som fartyg symbolizerar den resa.

Ushabti
Ushabtifigurerna var små avbildningar som placerades i gravarna för att svara i stället för de döda, om de blev kallade till arbete. Skaraben indikerar oväntad eller oberättigad hjälp.

Pyramider
Pyramiderna representerar strävan och tidens långsamma gång. Denna skarabé kan indikera behoovet för att se tillbaka till förtiden efter svar.

Unionen mellan Isis och Osiris
Denna skarabé är kärleken i alla dess former och den kreativa kraften på sitt viktigaste. Den indikerar positiv upplösning av två motparter.

Anpu (Anubis hundhuvud)
Anpu eller Anubis, den stora vägledaren. Inte bara för de döda, men också för de som astralprojicerar, drömmer och de på invigningens tröskel. Shakalen indikerar nytt vetande och en stark beskyddande makt.

Pin It on Pinterest

Share This