The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Pendel

Storlek och vikt beror på om du ska använda den innomhus eller utomhus. För innomhusbruk är det bäst med en liten och lätt pendel.

För utomhusbruk föreslår jag at du använder en stadigare modell. Materialen är billiga och konstruktionen väldigt enkel.

Ett av de enklaste materialen att jobba med är akryl (t.ex. plexiglas), men du kan lika gärna använda plast eller trä – faktiskt vad som helst, även om vissa säger att man bör undvika metall.

Skär till en pendel från en akrylstav. Innomhusmodellen bör vara ca 2,5 cm lång och ca hälften i diameter. Du behöver också ca 5 cm av en smalare stav (ca. 6-7 mm). Fråga i affären för att få råd om hur du bäst ska skära och forma den. Forme ena ändan till en kon, då det låter den svänga lättare.

Nästa steg är att fästa en tråd till mitten av pendelns översida. Enklaste sättet att göra det på är att borra ett så litet hål som möjligt nära den ena ändan av den tunna staven. Använd en vass metallsåg och såga av staven just nedanför hålet. Fäst den lilla staven i centrum av pendeln. Borra och såga långsamt för att undvika att materialet spricker.

Trä en tråd genom hålet och bind fast den. En tråd på ca 25 cm är tillräckligt för den lilla pendeln, medan de stora modelerna bör ha en tråd på en meter.

Ta så en ny längd av den smala staven och forma en spole på ca 5 cm. Trä den andra ändan av tråden genom denne och knyt fast den. Spolen används för att justera pendelns längd till olika meterial, ungefär på samma sätt som man rattar in olika stationer på en radio.

Obs: Det här är bara ett sätt man kan göra en pendel på. Vilket objekt som helst fungerar, så länge det är symmetriskt, väger en del och snöret har centerrats ordentligt.

Pin It on Pinterest

Share This