The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Presentljus

Presentljus är ett roligt sätt att kombinera doppning och skulptering av vaxplattor.

Material

En fyrkantig pelarform, värmekniv, (eller en vanlig kniv och en värmekälla), doppkar eller annan djup metallbehållare, stekplatta, silikonformsläppare, pigment, linjal, kniv, hårtork eller värmepistol, elektrisk värmekniv eller kletigt vax, och andra vanliga verktyg för ljusstöpning.

Steg 1

Gör kärnljuset.

Steg 2

Förbered ett doppkar med pigmenterat vax. Justera temperaturen till 71 grader och börja doppa kärnljuset. Låt ljuset kallna och jämna till botten på en varm bakform.

Steg 3

Till bandet är det nödvändigt med en vaxplatta. Massproducerade plattor fungerar, men är mycket tunnare och skörare än hemlagade plattor. För att göra egna plattor använder du 50 % paraffin (smp 54 grader) och 50 % bivax. Tillsätt färgpigment och häll vaxt på en ugnsplåt. Det är viktigt att du täcker plåten ordentligt med formsläppare först, då detta är en väldigt klibbig blandning.

Steg 4

Låt den kallna till den känns fast. Använd en kniv och skär smala band. Om du inte får rena snitt, är vaxt fortfarande för varmt.

Steg 5

Starta vid veken och lägg på bandet. Om det spricker i böjningen, kan det vara nödvändig att värma vaxt lite med en värmepistol eller en hårtork. Fäst banden med klibbigt vax, eller värm upp fästpunkterna lite. Sätt ett band på varje sida.

Steg 6

Gör rosetten av ett annat band. Ta en liten bit och lägg runt rosetten på mitten. Börja och sluta på baksidan av rosetten. Fäst rosetten på toppen av ljuset nära veken.

En snabb doppning i ofärgat vax hjälper att hålla ihop det och jämnar ut eventuella skarpa kanter. Använd lite högre temperatur än vanligt, för att få ett tunt lager.

Pin It on Pinterest

Share This