The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Ölljus

Ölljus är inte ljus av öl, eller ljus du kan dricka, det är ljus som ser ut som ett ölglas. Det kan vara en passande gåva till en som verkligen gillar öl.

Material

Ett ölglas, veke med metallkärna, (doftolja), vanliga tillbehör vid ljusstöpning.

Procedur

Steg 1

Gör en veke och lägg i en veketapp. Veken må vara minst 5 cm längre än glasets djup. Snurra toppen av veken runt en penna eller en tränagel, så att tappen hänger lite över botten av glaset. Sätt vekearrange-manget till sidan.

Steg 2

Förvärm glaset till ca 65 grader. Detta kan göras i ugnen eller under kranen. Använd handskar eller grytlappar då du hanterar det varma glaset.

Steg 3

Förbered vaxblandningen. Denna gång ska det bli genomskinligt, så använd vax med smp på ca 50-55 grader. Tillsätt färgämnen till en fin ölfärg är uppnådd. Till exempel kan du blanda gul och guld. Rör i doftämnen om du önskar det.

Steg 4

Använd handskar och ta bort glaset från förvärmningen. Häll i vaxt omedelbart. Låt det vara kvar 1-2 cm till toppen. Lägg i veken som du har förberett. Se till att den är i mitten och inte tar i botten.

Steg 5

Avlastningshål bör stickas nära veken medan vaxt kallnar. Du kan måsta hälla på mer för att efterfylla krympning. Kom ihåg att du inte ska fylla över den ursprungliga ytan. Det är inte nödvändigt med en jämn yta här, då den ska fyllas över.

Steg 6

Då ljuset har kallnat helt, ta bort pennan/nageln och sträck ut veken till dess fulla längd. Gör lite vispat vax. Då du har fått den skumliknande konsistens du vill ha, lägger du på vaxt genom att släppa det vispade vaxt ner på ljuset med en sked. Du kan låta lite rinna över kanten för mer realism. Kontrollera att veken fortfarande är centerrad och låt ljuset kallna.

Pin It on Pinterest

Share This