The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Ljus med flera lager

Det finns två grundläggande sorters ljus med flera lager. De kan ha tydliga linjer mellan lagren, eller lagren kan gå över i varandra. Lager som går in i varandra är svårare att få till, och nybörjare bör hålla sig till den första typen. En variation på båda typerna är att luta formen lite, så att lagren blir diagonala.

Att göra lagdelade ljus är det samma som vanliga formstöpta ljus. Den enda skillnaden är att timing och temperatur är kritiska. Som med all ljusstöpning måste man experimentera lite för att få bäst möjligt resultat. Temperaturen kommer att variera med olika recept.

Att göra ett ljus med tydliga lager

På grund av att timingen är så viktig, bör alla färgämnen smältas och hållas på hälltemperatur. Häll det första lagret och försök att inte få vax på kanterna. Låt det kallna tills vaxt är fast men fortfarande varmt. Häll på nästa lager och upprepa tills du är färdig. Avsluta på samma sätt som ett vanligt ljus. Låt inte vaxt kallna så mycket att den lossnar från sidorna av formen mellan lagren. Det kommer att förstöra resultatet och göra det svårare att få ljuset ut av formen. Även om det kommer ta några försök innan du lyckas är en bra start 70 grader som hälltemperatur.

Att göra ett ljus med blandade lager

Denna teknik är svårare för att den kräver en god del fler försök och felande. Den grundläggande iden är att få till en lätt sammanblandning av färgerna. Det svåra är att få färgerna att blanda sig lite, men inte helt. Ett sätt är att låta lagret kallna till det är fast, men fortfarande varmt. Därefter häller man på nästa lager. En bra start är en hälltemperatur på 87 grader. Högre smältpunkt låter det smälta lagret smälta in i och blanda sig lite med det fasta (tidigare) lagret.

Pin It on Pinterest

Share This