The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Drömfångare

Det här är inte ett recept för hur man gör en äkta drömfångare som den Amerikanska urbefolkningen gör dem. Den är menad att användas för ’new age’ och dekoration.

Ta en flexibel gren och böj den tili en cirkel. Bind ihop ändarna med en stark tråd eller garn. Ta så en tråd med önskad tjocklek och färg och bind den fast i ringen. Snurra tråden runt ringen som på bilden. Ju längre det är mellan varven, desto större blir hålen. Om du vill kan du knyta en knut för varje gång du går runt ringen, så tråden håller sig på plats. Du kan också stäcka den mer än på bilden.
Drömfångare

När du har fullfört ett helt varv runt ringen, fortsätter du genom att trä tråden genom öglorna från föregående varv. (Knyt inte den här gången.) Så fortsätter du till du tycker att det är tillräckligt. Det hela beror på hur stort du vill att hålet i mitten ska bli. För att avsluta drar du i tråden för att spänna nätet. Så trär du tråden genom de sista öglorna en gång till och knyter fast den.

Du kan dekorera din drömefångare med vad som helst. Om du vill kan du också matcha korrespondanser (färg, kristaller etc.) för ett specifikt ändamål. Det är också fullt möjligt att bara använda ett snäckskal eller några pärlor.

Pin It on Pinterest

Share This