The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Fornnordiskt

Eftersom jag följer den skandinaviska traditionen som av vissa kallas Fornsed eller Asatro, vill jag ge en översikt över denna, utöver blandningen av paganistisk information som också kan hittas här.

De flesta av dem som följer den nordiska traditionen firar tre stora blot Höstblot, Jul/Midvinterblot och Segerblot. Vissa firar också ett antal mindre högtider. Detta gjordes också i gamla dagar. Eftersom den nordiska seden var mer av en tradition än en religion i dagens betydelse fanns ingen dogm och ingen var tvungen att följa ett visst förfarande. Även om man såg ned på de som inte firade blot .

Datum och annan information kan variera eftersom inte alla källor är överens. Men i Skandinavien, är källorna tämligen konsekventa. Jag väljer att förlita mig på dessa, eftersom traditionen trots allt är skandinavisk.

Obs! Jag säger inte att detta är ”rätt” sätt. Alla hittar sin egen väg. Detta är bara en översikt över det fornnordiska året. Jag önskar att jag kunde följa det helt, men jag sällan har möjlighet att göra det. Jag misstänker att det finns andra som delar denna brist på tid, så till dig säger jag att det är möjligt att förenkla utan att det är ”fel”. Det viktigaste är heder och respekt. Gör vad du känner är rätt, men utan att vara slarvig och respektlöst.

För mer information, följ länkarna längst ner.

Vänliga hälsningar

Linda

Åsatrufellesskapet Bifrost
Arild Hauge
The Northvegr Foundation

Pin It on Pinterest

Share This