The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Moderna formler

Beskyddande mässa

Visualisera en tredubbel cirkel av purpurfärgat ljus runt dig medan du mässar:

”Jag är beskyddad av din makt,
O nådiga Gudinna, dag och natt.”

En annan av samma sort. Gör det samma (visualizering):

”Tre gånger runt cirkelns rund,
Onda sjunk ned i grund.”

Spegelformel för att skydda hemmet

Förbered altaret; ställ ett rökelsekar i centrum framför en bild av Gudinnan. Ställ också fram en rund spegel (ca 12 tum eller 30 cm i diameter). Ställ 9 vita ljus runt altaret i en ring. Bränn en positiv rökelse (till exempel sandelträ, frankincense, kopal eller rosmarin) i rökelsekaret. Börja med ljuset som står närmast framför bilden av Gudinnan. Säg dessa eller liknande ord:

”Månljus, skydda mig!”

Upprepa när du tänder varje ljus till alla lyser. Håll spegeln och påkalla Gudinnan i Hennes månaspekt med dessa eller liknande ord:

”Stora Gudinna av månens ljus
Och härskarinna över haven;
Stora Gudinna av den hemlighetsfulla natten
Och av mysterierna;
Innanför denna plats med strålande ljus
Och med Din spegel när;
Skydda mig med Din väldiga makt
Medan onda vibrationer flyger!”

Stå framför altaret, håll spegeln så att flammorna reflekteras i den. Medan du fortsätter att hålla spegeln mot ljusen, rör dig sakta medsols runt altaret. Se det reflekterade ljuset studsa mot din omgivning.

Öka farten gradvis, medan du mentalt besvärjer Gudinnan att skydda dig. Rör dig fortare och fortare, se ljuset bryta upp luften, rena den, bränna bort all negativitet och alla linjer, på vilka onda energier har rört sig in i ditt hem.

Ladda ditt hem med Gudinnans skyddande ljus. Spring runt till du känner att atmosfären är förändrad, till du känner att ditt hem är blivit renat och vaktat av Gudinnan.

Når du är färdig, stå ännu en gång framför bilden av Gudinnan. Tacka Gudinnan med egna ord. Nyp ut flamman på ljusen ett och ett, bind ihop dem med ett vitt snöre och lagra dem till du (eventuellt) behöver använda dem till samma sak igen.

En formel för att bryta en annan formel

Om du tror att någon har kastat trolldom på dig, ställ ett stort svart ljus i kitteln (eller en stor svart skål). Ljuset måste vara stort nog till att nu någon centimeter (2-5) över kanten på kitteln. Fäst ljuset till botten med varmt bivax eller droppar från ett annat svart ljus, så att det inte välter.

Fyll kitteln till randen med färskt vatten utan att veken blir blöt. 2-5 cm av ljuset bör vara över ytan. Andas djupt, rensa huvudet på tankar och tänd ljuset. Visualisera den misstänkta trolldomens kraft som att den bor i ljusets flamma.

Sitt i tyst kontemplation över ljuset och visualizera kraften som flyter och växer med ljusets flamma (ja, kraften mot dig).

Då ljuset bränner ner kommer flamman till slut att spotta och slockna när den når vattnet. När flamman har slocknat är trolldomen oskadliggjord.

Bryt din visualizering av trolldomens kraft, se den explodera, bli till aska och bli kraftlös.

Häll vattnet i ett hål i jorden, ett vatten eller en bäck. Gräv ner ljuset och du är färdig.

Skydda något

Med pek- och långfingrarna (eller din athame, om du har den med dig), tecknar du ett pentagram över den sak som skal skyddas. Visualisera en elektriskt blå eller violett flamma, som strömmar ut från dina fingrar (athame) för att forma pentagramt. Säg detta samtidigt som du tecknar figuren:

”Med detta pentagram jag lägger
Skydd här både natt och dag.
Och till den som inte skal röra
Låt dens fingrar bränna och rycka.
Jag besvärjer nu Lagen om Tre:
Detta är min vilja, så måste det ske!”

Money Tree formeln

Grönt ljus insmörjt med tallbarrsolja.
Söt basilika (1 tsk basilika i höger hand)
Tallbarrsrökelse
Låt basilikan passera över altarljusen, det gröna ljuset och rökelsen tre gånger. Strö basilika runt det gröna ljuset.
En grön silkepung
Vita altarljus insmorda med sandelträolja.
5 enkronor, 4 gamla och en ny
Salt
Vatten
Ett orange ljus insmort med basilikaolja
Pergament

Placering:

Vid ökande måne, sätt altaret i den östra delen av cirkeln. Detta måste få stå helt fram till fullmåne. Du behöver lätt tillgång till en dörr. Ta en ny krona i handen. Gå medsols runt altaret och säg:

”Hämta till mig det jag ser, Vid din kraft, Hekate,”

Snurra fort medsols, gå ut och kasta en ny krona upp i luften. Gräv ner alla fem enkronorna där den landar och säg:

”Jag ger dig pengar – Hekate
Ge mig välstånd tillbaka.
Jag ger dig fem
Ge tillbaka gånger tre
Som jag vill
Så måste det bli.”

Gå tillbaka till altaret och släck ljusen. Nästa vecka, på samma dag och tid. Gå tillbaka till altaret med talismanpåsen och pergamentet. Tänd det orange ljuset. Visualisera pengar som flyter över altaret. Gräv upp mynten och ta dem med till altaret.

Tvätta dem i bägaren för att rena dem. Lägg alla mynt i påsen, gamla mynt först. Lägg i nio bitar bergsalt, stäng påsen, vänd dig mot öster och säg:

”Hämta till mig
Det jag ser
Vid din kraft
Hekate.
Altarkraft
Måste det vara
Jord och Luft
Eld och Hav
Hämta till mig
Det jag ser
Vid din kraft
Hekate.”

Placera påsen innanför kläderna och bär den med dig i 7 dagar. Låt den ligga på altaret om natten, medan du visualizerar välstånd. På den sjunde dagen, göm den i den östra delen av din bostad.

Formel för att kontakta en vän

Den här formeln används för att få en du har tappat kontakten med, att ta kontakt med dig. Det är mer en sorts astralt kontaktanrop än manipulation, när du inte har något annat sätt att få tag i personen på.

Ett vitt ljus smörjt med sandelträolja
Sandelträrökelse
Ett foto av personen
Ett litet glas vatten
Salt

Tänd ljuset och rökelsen. Placera bilden på altaret. Lägg två rågade msk salt i din högra hand. Låt lite salt sila ner i glaset medan du gör tecknet för elementen (ett kors med like långa armar). Gör tecknet 3 gånger och säg; ”Ring mig,” tre gånger medan du gör det. Ställ glaset på altaret och säg: ”Var så snäll och kontakta mig.” Personen bör kontakta dig innan vattnet har dunstat.

Apollos energiformel

Syfte: Att få energi från solguden, Apollo. Denna energi kan användas i meditationer, ritualer, mässor med mera.

Förutsättningar: En liten sten som är vit eller nästan vit; en handfull jord eller sand; en bild av solen; ensam utomhus när solen står nära sin högsta punkt (mellan 11.00 och 13.00).

Förberedning: Samla lite jord eller sand och lägg den i en behållare. Teckna din bild av solen, så att den är stor nog att lägga den vita stenen i dens centrum och fortfarande ha plats över.

Sitt utomhus där solen skiner på dig. Lägg bilden av solen framför dig. Ta stenen och lägg den i din krafthand. Håll din hand högt, så att den är närmare solen och säg högt tre gånger:

”Ladda denna sten med din kraft.
På denna tid,
I den _____ timmen!”

(Säg den aktuella timmen så att solguden kan hitta din position på jorden.)

Ta den vita stenen och lägg den i centrum av bilden. Fokusera på att stenen kopplar sig till bilden. Försök att fokusera på att stenen ”absorberar” solens energi. När du tror att stenen har absorberat tillräckligt med energi, ta stenen och strö sanden/jorden över den medan du säger den här mässan:

”Moder Jord,
Moder Jord,
Ge mig styrka,
En ny födsel.”

Fortsätt att säga den om och om igen till du inte har mer jord i behållaren. Efter att du är färdig med allt detta, ta stenen och håll den över ditt hjärta. Säg:

”Solens sten,
Du och jag är en.
Timmens sten,
Jag äger din kraft.”

För att hjälpa fram synska drömmar

Innan du lägger dig, töm ditt sinne på alla oväsentliga tankar. Koncenterra dig om en fråga, om du har en, eller bare slappna av och förbered dig för natten. Bränn ögontröst eller sov på en kudde av gråbo. Drick lite rosenknoppte innan läggdags, eller lägg en lök eller ett lagerblad under kudden. Sov med fullmånens ljus på dig.

Det undermedvetna styrs av månen och båda dessa handlingar hjälper dig att koppla dig till den här energien. Skriv din fråga på en pappersbit, lägg nio rosenkronblad på papperet och vik det tre gånger innan du lägger det under kudden.

Framgångsformel

Skyddsrökelse
Grönt vaxljus
Penna
Papper
Värmetålig skål

Välj en arbetsplats som kan stå orörd i tre dagar. Om du måste lägga bort dina verktyg, försök att låta ljuset stå framme. Denna formel används för att skapa kännbar framgång, så den måste anpassas på förhand.

Förbered ditt arbetsområde med de verktyg du kan komma att använda i tillägg till ljuset. Medan du gör detta, koncenterra dig om arbetets syfte. Föreställ dig vad det är som kommer att göra dig framgångsrik. Förbered dig själv för ritualen medan du fortfarande koncenterrar dig om formelns syfte. Låt inte negativa tankar komma in.

Efter att du är färdig med förberedelserna, går du till din arbetsplats. Kasta en cirkel och tänd rökelsen. Visualisera en stor, grön boll av ljus som omger dig och din plats. Håll ljuset mellan dina handflator och dirigera all din energi in i ljuset. Skriv på en liten papperslapp vad det är du vill ha (pengar med mera). Placera denna under ljusstaken. Sätt ljuset i ljusstaken. Innan du tänder det säger du:

”Detta ljus representerar den framgång som kommer att komma till mig.”

Tänd ljuset och säg:

”Medan ljuset från denna flamma växer,
Kan jag se framgång runt mig.”

Lägg händerna i knäet och se ljuset brinna. Visualisera hur du kommer att se ut och känna dig när framgången kommer. Då ljuset har brunnit ner 1/3 av vägen, säg:

”Medan flamman till detta ljus försvinner med tiden,
kommer framgången att bli min.”

Blås ut ljuset. Upprepa detta två eller flera nätter. På den sista natten bränner du papperslappen som du skrev på, och lägger askan i en skål. Efter att ljuset har bränt ner och vaxresterna har kallnat, blanda askan och vaxt och gräv ner det i jorden, så nära ditt hem som möjligt.

För att vända en formel som kastats mot dig

Bränn ett svart ljus på en nymånenatt och säg:

”Tankar om mig
Men ändå
Returnera denna formel
Dit där den kom ifrån.
På min säkerhet, jag håller
Sänd skadan,
trefaldigt tillbaka!”

Önskeformel

2 fyrkantiga tygbitar
nål
tråd
eld
papper
penna
band

Lista upp allt du behöver eller vill ha och hur du kommer att få det på en bit fint papper (till exempel pergament). Var detaljerad men inte girig. Läs högt från listan och bränn den efteråt. Gör en påse genom att sy ihop de två fyrkanterna på tre sidor. Häll askan från listen i påsen. Ta ett band eller ett fint snöre och bind ihop påsen. Medan du binder säg denna mässa:

”Önskningar, önskningar, kom till mig.
Som jag vill det, ska det ske.”

Att bryta en vana

krita
papper
regn

Beskriv vanan på papper och ta med papperet ut i regnet. Det magiska regnet kommer att tvätta bort vanan.

Att förtrolla en bok

Tänd ett blått och ett indigofärgat ljus. Påkalla en visdomens gudinna, och be om hennes hjälp med att förtrolla boken. Skriv i boken och låt skriften uttrycka önskningen.

Gå ner i vikt

Utför denna formel vid solnedgång under en avtagande måne.

Gult ljus med ljusstake
rosenkronblad
lavendelolja
små granater
karneol eller turkos
liten glasburk med lock eller självförslutande plastpåse
bild av dig själv, smal och frisk

Ladda det gula ljuset med det önskade målet och placera det i ljusstaken. Medan du tänder ljuset, visualizera dig själv tacka nej till andra portionen med mat, lägga mindre portioner på tallriken, och se frisk och vältränad ut. Ladda kronbladen, oljan och stenarna. Strö kronbladen runt ljuset, och visualizera ditt mål igen.

Lägg de laddade granatstenarna och några få droppar olja i glasburken/påsen, och upprepa visualizeringen. Plocka upp kronbladen och lägg dem i burken/påsen. Försegla burken/påsen och säg:

”Vid denna glasburk med kraftfull olja, kronblad och stenar,
För mig närmare att möta mitt mål.
Inget småätande, frossning eller tröstätande;
Men en massa motion och generell rörelse,
För ett friskare, smalt, självsäkert jag!
Som jag vill, skal det ske!”

Visualisera dig själv bli smalare och friskare; se siffrorna på vågen bli mindre. Fortsätt med visualizeringen till du känner att den är så komplett som du kan få den att bli. Gnid den laddade karneolen/turkosen på bilden av dig själv, gnid den så över dig själv medan du visualizerar dig själv bli den du var på bilden. Säg:

”På inget sätt kommer denna formel
att medföra att jag får
några ofördelaktiga biverkningar.
Så skal det bli!”

Låt ljuset brinna en timme till, så släcker du det och lägger bort det. Bränn det när du känner att du behöver moraliskt stöd. Bär med dig burken/påsen och lukta på innehållet innan du äter. Bär med dig stenen och gnid den när du känner behov för att småäta eller äta mycket. Häng upp bilden på köket så att du kan se det.

Spegelformel

På en spirituell dag, mässa detta till din spegel:

”Spegel, Spegel, gör som jag säger.
Vänd all negativitet tillbaka bort.
Sänd den tillbaka dit den kom ifrån.
Sänd den tillbaka utan skada eller smärta.
Spegel, Spegel, gör som jag ser,
Spegel, Spegel, så ska det bli!”

Runljusformel

Rista en passande runa för det du önskar i ljuset, just nedanför toppen, och tänd ljuset. Medan du tänder det, säg denna mässa:

”Månljus, skydda mig.”

Så snart ljuset har smält ner förbi runan släcker du det. (Blås inte ut det!).

Ljusformel för healing

Generell ökning i personlig hälsa och energinivå

Rökelse
Liten behållare med vatten
Liten bit rosenkvarts
3 ljus
Olja för att smörja in ljusen
Musik

Starta musiken och känn dess andliga egenskap – nynna eller sjung med. Sätt upp området för det arbete du ska göra. Smörj in ljusen och fokusera på formelns syfte. Till rätt tid, tänd ljusen och låt dem brinna till de brinner ut av sig själv. Görs på en dag och en timme som styrs av solen.

Formel för generellt god hälsa

Vik i en bit sammet, dessa skatter sex för att bringa dig hälsa: Blad från te,
Blommor från lavendel,
Ingefära och salt,
och kryddnejlika och kamfer.

Bind trolldomen med scharlakansröd tråd.
Ha den vid din nattliga säng.
Andas på den vid uppvaknandet varje dag –
Du måste bli helad och helad förbli.

En formel för tur vid ingång i farliga situationer

Tänd två blå ljus och ställ dem ca en axlbredd från varandra framför dig. Lägg ett tigeröga, en blå agat och en adventurin i en triangel mellan ljusen. Ta din fjäder och lägg den under stentriangeln framför dig. Ställ dig på knä och slappna av (grundläggande förberedelser). Öppna en enkel cirkel (till exempel ”Nord, Syd, Öst, Väst, må denna cirkel nu vara välsignad” tre gånger, varje gång fokuserar du på cirkeln och inviterar alla andarna att välsigna och skydda. Känn dig fri att göra detta på ditt eget sätt). Placera dina händer rakt ut nära flamman och säg:

”O välsignad var, o eldens gudar,
Bränn bort mina mörka begär
Genom värmen som brinner så fri
Låt våldet ändras till frid.”

Ta fjädern i din kasthand, håll den nära dig och fokusera dina energier in i den. Säg:

”Välsignad vare du, av kärlekens Gudinna,
se i nåd till mig när jag vågar mig in i fara.
Lämna inte min sida och hjälp mig i min tid av nöd.”

Ta fjädern igen, för spetsen över stenarna, fokusera på att energin absorberas av fjädern och säg:

”Genom dessa stenar, låt din godhet utföras.
Där ingen smärta har slagit, låt inte blod utgjutas.
Där det onda inte existerar, låt inget härska
Där inte ondska är menad, låt ingen utvecklas
Där kärlek är mist, låt den nu bli funnen
Jag går i frid, jag går i lek
Genom din godhet, låt aldrig dessa känslor försvinna.
Så måste det bli.”

Ta spetsen på fjädern och teckna igen pentagramt på ditt bröst, fokusera på att energierna flyter in i din själ medan du säger:

”Välsignade vare mina ögon, så att jag kan se din skönhet.
Välsignade vare mina öron, så att jag kan höra dina goda verk.
Välsignad vare min hud, så att jag kan känna din närvaro i mitt liv.
Välsignade vare mina fötter, så att jag aldrig mister din väg.
Välsignad vare mitt sinne, så att jag är värdig din nåd.
Välsignad var. Välsignad var. Välsignad var. ”
(Om du vill kan du byta ut den här delen med en annan sorts välsignelse). Lägg ner ljuset igen och stäng cirkeln.

Skyddsformel

Kasta cirkeln och säg:

”Väl mött, Vakter av Östens Vakttorn, Luftens krafter.
Här står en som behöver skydd för sinnet.
Låt gryningens ljus omge mig i trygghet,
Låt aspträdet jorda mig till Moder Jord,
Låt östanvinden hålla mig i sin handflata,
Så att jag kan växa i godhet och ljus, i Moderns tjänst.

Väl mött, Vakter av Sydens Vakttorn, Eldens krafter.
Här står en som behöver skydd för anden.
Låt månljuset omge mig i trygghet,
Låt mandelträdet jorda mig till Moder Jord,
Låt sunnanvinden strömma runt mig för att skydda mig,
Så att jag kan växa i godhet och ljus, i Moderns tjänst.

Väl mött, Vakter av Västerns Vakttorn, Vattnets krafter.
Här står en som behöver skydd för hennes känslor.
Låt skymningens dunkel svepa mig in i trygghet,
Låt pilträdet jorda mig till Moder Jord,
Låt västanvinden skydda mig mot allt ont,
Så att jag kan växa i godhet och ljus, i Moderns tjänst.

Väl mött, Vakter av Nordens Vakttorn, Jordens krafter.
Här står en som behöver skydd för hennes kropp.
Låt mörkret vid midnatt svepa mig in i trygghet,
Låt ekträdet jorda mig till Moder Jord,
Låt nordanvinden skydda mig mot all skada,
Så att jag kan växa i godhet och ljus, i Moderns tjänst.

Hör mig, o vakter av elementen och kvartalen.
Jag står, ett barn av universum
Belägrad på alla sidor av dem som vill mig ont.
Jag ber inte att ni ändrar dem,
För deras vilja är deras egen,
Men ge mig styrka,
Så att jag kan skina i ljuset
Växa i godhet
I mänsklighetens och Moder Jords tjänst.”

En formel för magisk lättning av huvudvärk

Hitta en plats där du kan vara för dig själv. Denna plats bör vara behagligt upplyst och fri från rök och dunster (detta inkluderar rökelse och essentiella oljor). Placera två stolar (en bekväm nog att slappna av i) mot varandra. Sitt i den bekväma stolen. Ta två långsamma, djupa andetag och låt din blick falla naturligt på den andra stolen. Instruera så ditt centrala själv (eller högre själv, omedvetna, eller vad du nu använder för omedvetet arbete) att skapa en bild av smärtan i den andra stolen. KOM IHÅG ATT ANDAS!

När bilden börjar visa sig, koncenterra dig om att skapa det så detaljerat som möjligt, utan att låt ditt medvetna sinne störa. Då bilden är färdig, notera dig dess utseende, och låt så resten av dina obehag flyta över till den (utan att ge den kraft på annat sätt, eller låna den din energi eller kärna) KOM IHÅG ATT ANDAS medan du gör detta.

När överföringen är i stort sett färdig, ta två djupa, avslappande andetag, stå upp och gå bort (låt bilden sitta kvar i sin stol). Efter en timme eller så, kommer bilden att upplösas. Det är då tryggt att flytta på stolen.

Efter att du har utfört detta framgångsrikt två eller tre gånger, kan du börja strömlinjeforma och anpassa det, till din egen smak. Om effektiviteten börjar avta, vänd tillbaka till den här metoden ett par gånger.

Den här formeln kan användas till många olika obehag, men den kan också gömma medicinska symptom. Om du har kroniska eller långvariga problem, GÅ TILL DOKTORN OMEDELBART! Det är trots allt få av oss som det är!

En självförbättringsformel

Klädnypa av trä
Svart tuschpenna
Liten bit eller flera små bitar papper på vilka du har skrivit dina dåliga vanor eller personlighetsdrag som du vill ha bort.
Lite svart tråd
En nål
Svartpeppar

Avskärma, jorda och centerra. Sitt stilla och meditera över ändringar du vill ska ske. Res kraften genom att mässa följande:

”Denna formel jag gör, innanför min rett att vara fri
Förmörka ej mer mitt hus
Gå bort! Gå bort från mig!”

Färga klädnypan med pennan och bind pappersbitarna runt klädnypan och säkra dem med svart tråd. Strö peppar på klädnypan medan du upprepar mässan. Res energi med mässning och sänd bort. Efteråt gräver du ner klädnypan nära din ytterdörr.

För att hjälpa vid depression

Tänd ett grönt ljus. När du ser in i ljuset i några sekunder, försök att slappna av mest möjligt, och rensa ut alla tankar. Visualisera Modergudinnan sittande framför dig. Hör efter en liten stund för att höra om hon har några uppmuntrande ord till dig. Visualisera så att hon kramar dig och håller dig, medan ni vaggar lätt från sida till sida, lyfter smärtan och sorgen från dig.

En annan god idé, om du lider av kronisk depression, är att gå till en eller annan terapeut. Det kanske finns ett annat sätt att hantera dina problem, och några gånger hjälper det att bara få prata om det.

För att hjälpe i ekonomiskt svåra tider

Teckna en pengasymbol eller en runa med kryddnejlika- eller kanelolja på den största sedeln du har. Lägg den i plånboken din och motstå frestelser om att använda den så länge du kan. Varje gång du ser på sedeln, visualizera runan/symbolen för att förstärka dess kraft.

Tre önskningar i en ask

Du behöver en ask med lock, precis stor nog till att rymma små pappersbitar; vad du nu behöver för att dekorera asken, om nödvändigt; ett foto av dig själv; en kvartskristall och en pyramid.

Om du har valt en pappask, kan du täcka den med fint presentpapper eller limma på utklippta bilder av alver, blommor, djur, det du själv vill. Om du väljer en trä- eller metallask, kan du låta den vara odekorerad, eller du kan limma på små stenar eller paljetter på den. Gör asken till din egen genom dekorationerna.

Ta tre små pappersfyrkanter (ca.10cm på varje sida) och skriv tre saker du önskar ska ske innan näste jämning eller solvändning. Tänk noga över vad du vill innan du skriver dem. När du är färdig, lägger du dem i asken. Lägg kristallen i asken, ovanpå önskningarna.

Placera önskningsasken där den troligtvis inte kommer att bli störd. Rikta in den efter vädersträcken, d.v.s. en sida ska stå mot norr. Lägg din bild på asken.

Pyramiden behöver inte vara av kristall eller något annat dyrt material. Du kan göra din egen av vanlig papp och den fungerar lika bra. Om du har en liten pyramid, ställ den på asken och rikta den in efter vädersträcken. Om din pyramid är stor nog att täcka asken, ställ den på plats och rikta den in. Håll dina handflator nära asken och mässa tre gånger:

”Önskningsask, jag betror dig dessa önskningar.
Låt de alla uppfyllas.
Mina önskningar, jag ber dig uppfylla.
Så måste det bli så som jag vill.”

Fram till att du har förtroende för din önskningsask, hjälper det att besöka den en till två gånger i veckan, och berätta att du litar på dens arbete

För att välsigna ett nytt förhållande

Baka ett bröd. Håll det upp till månen och be Frun om att välsigna brödet så väl som förhållandet. Bryt av en bit till din partner, och en till dig själv. När ni delar er tid, dela också brödet. OBS! Skär inte brödet med kniv eller något annat redskap. Bryt av bitar med dina händer. Det kan vara en fördel att använda lite smör och marmelad för att göra det sötare.

För att hela en vänskap

Kort efter ett gräl, köp ett gratulationskort som uttrycker det du vill säga till din vän. Gnid in kortet med lavendelblad, innan du ger det till din vän eller skickar det i posten, för att försäkra dig om att det blir bra mottaget.

För att få äventyr in i ditt liv

Strö lite kanel på dina skosulor och lägg några mandlar i din ficka, innan du ger dig ut för att möta dagen.

För att skydda mot mardrömmar

Fyll ett litet kuddöverdrag med anisfrön, drakblodört och lavendel. Lägg kuddöverdraget under din kudde när du ska sova. Be den Keltiska Gudinnan Mare (MAH-re), drömbringaren om att bara ge dig goda drömmar.

För att dämpa ett bråkigt hus

Pulverisera lite drakblodört och blanda den med socker och salt i en liten flaska. Täck ordentligt och säkra den på en plats i hemmet där den inte blir sedd eller störd. Detta hjälper att hålla allt lugnt och tyst.

För ett fredligt hem

Samla färsk persilja och lägg den i en form med vatten. Låt den ligga och dra i nio minuter innan du stänker vattnet i hela huset, medan du visualizerar en lugn omgivning. Freden kommer att återställd.

För att locka kunder och besökande

Gör ett fint pulver av basilikablad och strö det runt huvudingången till ditt hus eller din butik. Det sägs att bara goda och vänliga personer kommer att kunna komma in, då det sägs vara frånstötande på dem som vill ont mot dem som arbetar eller bor där.

För att bli kvitt dina problem

Ta en handfull jord och se in i den. Lägg alla dina problem och dystra tankar in i den. Säg exakt vad som upprör dig. Då du är färdig, kasta jorden bakom dig och gå bort utan att vända dig för att se på den.

För att bringa speciella influenser in i ditt liv

På en plats med upparbetad jord, eller i en mellanstor blomkruka, så frön från en passande planta i form av en symbol eller en runa som representerar ditt behov. Ta god hand om plantorna.

Efter att de skjuter skott, teckna en cirkel runt dem i jorden med din krafthand. Stå stilla och kontemplera den växande, levande symbolen. Så som den har kommet att existera, ska den svara på ditt behov.

En formel som får dina resor att gå bra

1 ingefärrot
3 gula band
1 liten träask

När du köper din rot så försök hitta en som liknar en människa. Skulle detta inte finnas så kan du försiktigt forma med hjälp av en kniv så att det liknar en människa. De gula banden knyter du på tre olika ställen på roten. Kanske vid fotleden, midjan och armen.

MEN INTE RUNT HALSEN!

Medan du knyter banden så kysser du knuten och ber om tur i framtida utflykter, samtidigt som du sjunger:

”På alla resor i mitt liv, ber jag om skydd och frånvaro av kiv.”

Lägg figuren i din träask och förvara asken på ett säkert ställe, där det är torrt. Ta fram figuren för varje större resa och upprepa riten varje sjätte månad.

När du vill ha tur med pengar.

1 par gula skor
1 guldmynt

En måndags morgon ”laddar” du guldmyntet med kraft i solens strålar genom att hålla upp det framför dig och säga:

”Allt jag ser, må det öka, och min pengapung föröka.”

Lägg myntet i den vänstra skon och sätt på dig sedan båda skorna. Gå runt medsols i en ring tre gånger, ta sedan av dig skorna och ställ dem i ett T på ett ställe där de inte står i vägen. Upprepa exakt samma sak tre dagar i sträck. På den tredje dagen flyttar du över myntet i ett par skor som du använder ofta. Tejpa fast myntet i skon och på dig skona så ofta som möjligt.

Om du inte handlar för myntet kommer den att ge dig tur.

Att kunna se din framtida kärlek

3 blåa ljus
1 obsidiansten
1 skål
lite majsmjöl och källvatten

Gör lite majsvälling genom att blanda majsmjölet i källvattnet, och värm försiktigt så att blandningen tjocknar. När blandningen svalnat renar du stenen genom att täcka den med lite välling. Det är viktigt att du gör det med händerna och inget annat redskap. Lägg stenen i källvattnet och häll källvattnet så att stenen täcks precis. Skölj händerna i lite källvatten för att få bort vällingen. Tänd sedan ljusen och ställ dem på ena sidan av skålen. Sätt dig på andra sidan av skålen med ansiktet mot skålen och ljusen.

Koncenterra dig först på ljusen och säg dina önskningar med djup sjungande röst. Fortsätt att tala och flytta din blick mot stenen. Titta djupt in i stenen och fokusera dina ord så att det blir en av dem. Kanske måste du upprepa ritualen flera gånge innan du är redo att se.

Pin It on Pinterest

Share This