The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Formler

På grund av magins natur, bör varje funktion vara högst individuell och personlig. Även när man följer en traditionell formel, bör den skräddarsys till dina specifika behov för att vara så effektivt möjligt. Förståelse för grundläggande formeluppbyggning gör det möjligt för dig att skriva dina egna, specifika, effektiva formler för varje tillfälle.

Planering är nödvändigt. Det första steget är att bestämma sig för exakt vad det önskade resultatet är. Innan du kan starta, måste du bestämma dig för målet. Du måste vara väldigt noga.

Det är viktigt att du väljer tid med stor försiktighet. Du bör ta alla astrologiske aspekter, energiströmmar och månfaser in i ditt beslut.

Månen är den himlakropp som är närmast oss, därför har den en stor effekt på oss. Det är väldigt viktig att välja en tid då Månen är i ett tecken som passar till det du ska göra. Till exempel:

Väduren/Handling – Entusiasm
Oxen/Förnyelse – Sensualitet
Tvillingarna/Kommunikation – Nyfikenhet
Kräftan/Känsla – Uppfostran
Lejonet/Vitalitet – Målmedveten
Jungfrun/Organisering – Studerande
Vågen/Balans – Samarbete
Skorpionen/Sexuell – Filosofisk
Stenbocken/Auktoritet – Ambitiös
Vattenmannen/Innovation – Social
Fiskarna/Känslighet – Idealistisk.

Kom ihåg att magi för vinst, ökning eller att bringa objekt till dig, bör göras vid ökande måne. När månen minskar ska magi för minskning och för att skicka objekt bort utföras. Den högsta energinivån är vid fullmåne, därför är detta den mest kraftfulla tiden för magiskt arbete. Nymåne är tiden med näst mest energi.

När det är möjligt bör du följa naturens energiströmningar. Det finns en naturlig tid för att starta (planteringstid), för att mogna (växttid), för att skörda (skördetid) och naturligtvis en tid för vila och planering. Att flyta med dessa strömmarna kommer att göra ditt magiska arbete mycket lättare.

Planera dina projekt till en tid då du er ensam och ostörd. Det är viktigt att du inte blir distraherad. Generellt är det bäst att arbeta så sent på kvällen som möjligt. En tid då det är mindre stressenergi är mest lämplig för den här typen arbete. Du kan överväga om midnatt eller ännu senare passar för dig.

När du väljer en plats för ditt magiska arbete, ta stor hänsyn till dina behov för du måste ha det bekvämt. Platsen ska vara privat, tyst och säker. Om möjligt, reservera en plats som bara används till detta. Ett oanvänt rum, ett speciellt hörn av sovrummet, en tyst, isolerad del av trädgården. En plats som är bara din. En plats dit du kan gå när du behöver det och som är så fri för andras inträngande som möjligt.

Innan den natten som du ska utföre ditt arbete måste du samla ihop allt du kommer att behöva. Allt du använder är verktyg. De har ingen intern magi. De är med för att hjälpa dig skapa en stämning. Om de är ordentligt tillverkade, kommer de att utlösa primitiva responser i dig. De bör väljas med omtanke. Tänk på målet med det du ska göra och välj verktyg därefter. Om magin är av sexuell art ska ljusen, oljorna, rökelsen med mera skapa en sexuell respons. Om det önskade resultatet är lugn, ska verktyget få dig att känna dig lugn, fredfull och ostörd. Ljusen ska inte ha fabrikstillsatt doft för att dessa kanske inte stämmer med ditt arbete.

Innan ceremonin måste du förbereda och rena dig och dina verktyg. Genom historien har folk fastat, följt omständliga och detaljerade badritualer, praktiserat kyskhet och mycket annat konstigt. Ofta är ett rituellt bad den föredragna metoden. Man använder ofta levande ljus, doftande örter, badsalt eller oljor. Ett varmt, lyxigt bad kombinerat med speciella förberedelser och passande belysning kan framkalla en lugnande effekt och hjälper till i den väldigt viktiga processen med att slappna av och tömma huvudet på alla världsliga tankar och upplevelser.

Ditt rituella bad bör också sätta igång de specifika vibrationerna som leder dig in på vägen mot skapelsen av ritualen. När du har fullfört reningsprocessen kan du börja. Gå till den plats som du tidigare har valt. Om möjligt, bör du använda dig av de primitiva responserna som sätts igång av välvald musik. Musiken bör börja sakta och bygga sig upp till ett uppmuntrande klimax.

När du använder oljan, tänder ljusen eller rökelsen (eller använder något av de andra verktygen du har valt), bör du börja intensivera energin du har satt i rörelse runt dig. En hög intensitet är otroligt viktig.

Den ändrade grad av medvetande du måste nå är inte ett meditativt tillstånd. Allt som kan störa din förmåga att avsätta din uppmärksamhet till, nu och kontrollera den höga energinivå som är nödvändig för magi bör undvikas. Skrikande ungar, en full diskbänk, alkohol eller droger är exempel på detta.

Sprid inte din energi med att pröva utföra mer än ett magiskt arbete om gången.

Kom ihåg att magi är energimanipulation och att tankar är energi, och visualizering är en ännu kraftigare form av energi. Din visualizering kan vara en metod för att vidare intensivera och rätta din vilja. Den kan också vara en metod för att kontrollera den magiska energi som du har skapat. Du måste veta vad du vill. Du måste se det. Du måste känna energiflödet. Du måste dirigera det.

Ett av de viktigaste elementen i vilken som helst magi är den universella lagen om orsak och verkan. Detta betyder att allt du gör (och inte gör) får något att ske.

Det du måste tänka på först och främst är den universelle lagen om att det du gör kommer tillbaka till dig. Det är i sakens natur att när du sänder ut något ökar dess moment. Så att det, när det kommer tillbaka till dig, har tre gånger större kraft. Om du gör något snällt för någon, kommer någon att göra något ännu snällare för dig.

Pin It on Pinterest

Share This