The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Material

Tygdockor

Klipp ut två identiska pepparkaksformade människor i tyg. Filt, bomull eller muslin är bra, men det är också tyg från en gammal skjorta eller andra kläder. Brodera, teckna eller måla magiska symboler, ord eller annat som är av betydelse för formeln, på högra sidan av den ena biten. Gröna ögon? Mörkt hår? Det är nu du lägger till sådana detaljer. Lägg högra sidorna mot varandra, sy ihop dem och låt det vara kvar ett ordentligt hål, för att kunna stoppa dockan.

Material

Förbered örtblandningen. För de som är inne i numerologi är en metod att välja ett antal som stämmer med syftet. Man kan till exempel använda siffran 3. Då blir det tre olika örter och ett antal av varje ört som är delbart med 3.

En framgångsblandning kan innehålla patchouli, basilika och vivendel. När man tillsätter vivendelblommorna, använder man 6 eller 9. Man bör också blanda i sina personliga saker med örterna (hår, naglar, en uppklippt bild eller liknande).

För en pengablandning kan man lägga i några mynt. För en healingblandning kan man lägga i en sten som representerar den kroppsdel som är aktuell och använda örter som används i behandlingen av sjukdomen.

Här kan du släppa lös kreativiteten. Man ska lägga representanter för hjärtat i dockorna. En bit bensoe eller turmalin passar bra att stoppas i en docka. Några syr hjärtan utanpå i den färg som korresponderar med syftet.

Du behöver inte fylla hela dockan med örter. Du kan använda andra saker för att fylla ut den; vadd, rivet papper eller vad du nu har tillgängligt. Örtfyllda dockor doftar bättre. Då du är nöjd med stoppningen kan du sy ihop hålet och inviga dockan.

Pappersdockor

Dessa är enklast att göra. Klipp en pepparkaksfigur från ett rent papper. Skriv namnet på den person som du gör dockan till på figuren. Teckna dina sigill och andra distinkta tecken.

Detta är ett väldigt snabbt, men effektivt alternativ till att lägga ner timmar på dockdesign. Smörj in papperet med örtoljor som korresponderar med syftet. Dessa bör bara användas i nödsituationer och för improviserade formler.

Rot eller trädockor

Flera örtrötter och träd passar bra till dockmagi. Först i raden kommer alrunan. Denna människoformade roten har genom århundraden använts till deltagande magi, speciellt kärleksmagi. För att aktivera en torkad alruna, lägg den på altaret och låt den ligga orörd i tre dagar. Då kommer den att vara aktiverad och klar för vilket som helst magiskt syfte.

En människoformad alruna är väldigt dyr. Den kan ersättas med rötter från ask, äppelträd eller gallbär. Ginsengroten har en människoform och är speciellt bra till skydd, kärlek och healingformler. Den är tyvärr också ganska dyr.

Dockformer kan skäras ut i trä. Äppelträd är ett väldigt bra val. Det kan kräv en god del arbete, om du inte är snickare eller hittar en träbit med en bra form.

Lerdockor

Köp lera eller samla in den själv. När du har format din figur, hålar du ut ett område i hjärtregionen för att lägga hår, nagelbitar, örter eller andra magiska ingredienser i. Täck hålet med lera och fortsätt med formeln. Lerdockor kan spricka om de torkar för snabbt. Om du får en spricka, kan du fukta fingrarna och jämna till leran. Upprepa dagligen, om det behövs, till dockan är torr.

Mr. Potato Head

Potatisar kan skäras till dockor. Äpplen också. En morot kan vara en bra fertillitetsdocka. Förstår du nu att nästan vad som helst kan bli en bra docka? Fokus och magiskt syfte är nyckelorden.

Pin It on Pinterest

Share This