The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Dockformler

En dockformel

Först behöver du ett band mellan personen och dockan. Använd den här enkla namnceremonin:

”Lilla barn, jag skapat dig och nu ger jag dig liv
Jag namnger dig (personens namn)
Hennes/Hans kropp är din kropp
Hennes/Hans andning är din andning
Hennes/Hans passion är din passion
Hennes/Hans blod är ditt blod
Även om ni var skilda
Är ni nu en.”

Dockformler

För att binda en fiende

Gör en docka som representerar personen du vill binda. Bränn patchouliblad och frankincense på en kolbit. Tänd ett svart ljus och rör dockan genom röken från rökelsen medan du säger:

”Hekate, livets och dödens stora Gudinna
Jag ber att Du bekräftar att denna skapelse av tyg blir känd som
Kött och blod av (namn).”

Packa in dockan tätt med ett rött band, med speciell uppmärksamhet på det område du vill binda. (En våldtäktsmans genitalier, munnen på en som sprider onda rykten.) Säg detta medan du virar in dockan:

”Mellan världarna i Hekates ögon är du (namn) bunden kraftlös.
I världens ögon är du harmlös.”

Visualisera ett tungt nät gjort av vitt ljus. Visualisera att det klänger sig till dockan. Packa in dockan i vitt tyg och gräv ner den nära personens hus (eller vid havet och be havet välsigna den).

Docka mot en ond person

En docka kan sys för att representera en ondskapsfull person.

Fyll den med jord (gravjord om du kan få tag i det), rosmarin, salvia, en bit rökfärgad kvarts och en bit akvamarin. Lägg också med en bit av personens fingernaglar, en hårlock eller något annat personligt. Du kan använda personens handskrift, om du inte har något annat. Fotografier kan också användas.

Formel för dockhealing

Ta en docka och stänk den generöst med välsignelseolja. Gnid en parfymerad olja på dina händer, och håll dem öppna över dockans huvud och säg:

”Du är väldigt sjuk – bli hel
Du kommer att bli frisk – bli hel
Bli hel! Bli hel! Bli hel!”

Blanda så lika delar parfymolja från rosmarin, parfymolja från viol, voodoolja och fördömelsepulver. Blanda ordentligt till du har en pasta. Täck dockan helt från huvud till fot med denna blandning och upprepa orden.

Efter flera gånger, packa försiktigt in dockan i en bit rött tyg, och göm den. Den får inte bli sedd på flera dagar. Ta så dockan, bränn den och sprid askan för vinden.

Docka för att stoppa skvaller

Använd svart filt, nål, tråd och stoppning för att skapa en enkel docka för att representera gärningsmannen. Klipp en reva i tyget (mun) och stoppa dockan med Alm (Slippery Elm). Sy ihop munnen med sextrådig, purpurfärgat broderisilke. Medan du syr säger du:

”Din mun är stängd. Du kan inte tala
Skvallra, baktala eller rasera.
Din mun kommer att vara stängd, men bara till
Den talar om vänskap och gott vill.”

Lägg dockan i en ask. Fyll asken med papper så att dockans ansikte tvingas in i ett hörn. Att låta dockan ligga på det sättet tar bort skvallrarens behov att skvallra.

Förvisningsformel som inte skadar

Detta skyddar utan att skada de som blir bundna. Det är inte mörk magi, men det är ändå mäktig. Du kan använda en annan olja som förvisningsolja om du vill. Rosmarin kan bytas ut med vinruta.

Material

1 svart vaxljus eller bildljus
Spikar
Svart filt
En stor bit svart tyg
Två bitar rött band
Bomull
Nål och tråd
Förvisningsolja
Lös tobak
En liten spegel som kan stå själv

Om du kan få tag i nagelbitar, hår eller en bild av personen, kan du använda det i den här formeln.

Vik filten på mitten och klipp ut en människoform. Gör den stor nog så att den kan stoppas efter att den är hopsydd. Sy ihop kanterna, men låt ett hål vara kvar för stoppning.

Fyll den med bomull och tobak. Om du har nagelbitar eller hår ska de också stoppas in i dockan. När dockan är fylld syr du ihop öppningen. Om du har en bild, stifta eller sy fast den på framsidan av dockan.

Rista in namnet till personen på det svarta ljuset med spiken och lägg till dessa runor:

Thuraz, Isa, Eihwas, en mörk fylld cirkel för att representera den mörka månen (Mörk Måne), galler som på ett gammalt fängelsefönster (Barre, 4 linjer vågrätt och 4 linjer lodrätt), och en spiral som går motsols med en pil i änden (Widdershins).

Smörj in ljuset och dockan med oljan. Kasta en cirkel, påkalla elementen och Gudar eller Gudinnor som du arbetar med.

Tänd altarljusen. Tänd det svarta ljuset och justera spegeln, så att flamman reflekteras i glaset. Håll dockan ut framför dig och säg:

”Skapelse av tyg du är,
Skapelse av kött och blod ska du bli.
Jag namnger dig (namn på personen som ska bindas).
Inte längre ska du mig skada.
Inte längre ska du upprepa falska historier.
Inte längre ska du störa mitt liv, eller mina käras liv.
Vid kraften till alla Gudar och min vilja, Så ska det bli!”

Teckna ett besvärjande pentagram över dockan. Ta bandet och börja binda in dockan som en mumie. Låt inga områden vara bara. Säg:

”Jag binder dina fötter från att skada mig.
Jag binder dina händer från att sträcka sig ut och skada mig.
Jag binder din mun från att sprida falska historier för att skada mig.
Jag binder ditt sinne från att sända energi för att skada mig.
Om du fortsätter, låt all negativ energi kastas och reflekteras direkt mot dig!”

Knyt fast bandet och håll dockan framför spegeln medan du visualizerar att all negativ energi den här personen har sänt dig, blir reflekterad tillbaka till honom. Packa in dockan i svart tyg och bind runt med en till bit band. Säg:

”Stora Moder, jag har bundit denna person
från att skada mig och mina kära.
Vid kraften av tre gånger tre,
Vid Jord och Eld, Luft och Hav,
Binder jag denna formel, så släpper den fri.
Den kommer inte att ge skada att komma tillbaka till mig.
Som jag vill, så ska det bli!”

Låt ljuset brinna ner medan dockan sitter vid dess bas. Ta så dockan och resterna av ljuset med långt bort från ditt hem, och gräv ner det djupt i jorden. Du kan också kasta det i havet och gå bort utan att se dig tillbaka.

Förvisningsformel

Ca 15 g olivolja (½ ounce)
15 droppar tallbarrsolja
12 droppar vinruteolja
7 droppar pepparolja
10 droppar pepparmyntsolja
blomma: krossade, svarta pepparkorn
juvel: obsidian eller svart onyx

Som med de flesta recept, måste du troligtvis byta ut något. Det är bra, det gör receptet till ditt eget. Var försiktig då många av oljorna som behövs är irriterande för huden.

Gör som i beskrivningen ovan. Som Gudinna kan Morrigan användas, men hon kan vara ganska ombytlig. Den här formeln är mäktig, och du behöver troligen inte något annat.

Några gånger kan den här typen formler fungera på ett oväntat sätt. De du binder kanske bestämmer sig för att flytta, de kanske ändrar mening och visar sig vara ok. personer ändå, de kan gå igenom en förskräcklig period med olyckor och lära den hårda vägen. Det finns en ytterst liten risk för att de projicerar så mycket negativ energi, att de kan bli skadade. Kom då ihåg att de blev fångade i den tillbakagående strömmen av sin egen negativitet.

Skyddsdocka

Kornellgrenar och spån, svart tråd, ett ekollon, svart bomullstråd och stoppning. Eukalyptus, salvia, timjan, ekblad och ett ekollon, persilja, bräken, björkbark, nagelbitar. Hår, blod, cederträ eller en annan skyddande olja, drakblod (ört)-bläck.

Utför ritualen vid fullmåne. Tre dagar innan kan du göra ”skelettet” av kornellgrenar och binda ihop dem med svart tråd. Använd ett ekollon till huvud. Använd nio örter, bomullstråd och stoppning, eukalyptus, salvia, timjan, ekblad och ett ekollon, persilja, kornellspån, bräken och björkbark. Invig och krossa dessa. Blanda i nagelbitar, hår (och blod, om du vill).

Teckna runan ”ohl” med drakblod-bläck på en bit björkbark, rulla ihop barken och bind den till dockans överkropp med svart tråd.

Gör kläder av bitar från dina gamla kläder och sätt lite av ditt eget hår på dockans huvud. På fullmånenatten kastar du så en cirkel, syr fast kläderna på den lille typen och stoppar honom. När du har gjort detta smörjer du in dockan med cederträolja eller en annan skyddande olja och placerar den på pentagramt på altaret.

Meditera över syftet och dedikera så dockan till syd. Besvärjelse:

”Magiska docka, min lilla vän.
Bort från mig all skada du sänder.
Skydda mig nu genom dag och natt,
Medan jag välsignar dig med denna rit.
Alla bemyndigade dessa örter inuti.
Se mig trygg genom tjockt och tunt.
Skydda med o lilla barn.
Bevara mig oskadd och till skada för ingen.
Välsignad vare kraften av tre.
Som jag vill, så ska det ske!”

Ta dockan och rör den genom flamman mot syd, genom vattnet mot väst, genom saltet mot nord och genom röken (sandelträ) mot öst. Efter detta lägger du dockan i en vit muslinpåse tillsammans med en svart och vit agat, några rosenkronblad och ett rosmarinskott. På påsen tecknar du runan ”ohl” med drakblod-bläck. Bär denna påse med dig och ladda upp örterna lite nu och då.

Kärleksdockor för att returnera och behålla din förlorade kärlek

Dessa dockor ska representera dig och han/henne.

Klipp ut figurerna och koncenterra dig om vem de ska representera. Du kan också lägga till personliga detaljer som ansiktsdrag, skägg, mustasch, långt hår, personens namn, stjärntecken mm. Allt det här hjälper till med att symbolizera den dockan ska representera.

Sy ihop figurerna, men låt det vara kvar ett hål i toppen. Stoppa dem så medan du koncenterrar dig om personen.

Använd en eller flere av dessa kärleksörter: järnört, rosmarin, rosenkronblad, kanel, patchouli, rölleka, vänderot, kattmynta, lavendel, rosenknoppar, jordgubbsblad, jasmin, ingefära.

Tillsätt också till den dockan som ska representera din förlorade kärlek; lite av ditt menstruationsblod (mäktigt val), lite av ditt könshår och lite av håret under dina armar.

Sy ihop hålen i toppen av dockorna. Ge dockorna namn medan du håller dem och fokuserar på formelns syfte (att han/hon ska vända tillbaka till dig). Säg:

”Ditt namn är —– du är nu hans/hennes/min —– sanna kärna”

Bind ihop figurerna ansikte till ansikte med rött band eller röd tråd. Lägg dem ”till sängs” i en liten ask och förvara den på en säker plats. Varje dag på exakt samma tid smörjer du så in ett rött ljus med ros- eller jasminolja, eller t.o.m. olivolja. Massera in oljan från ändarna mot mitten, för att inviga det som ett magiskt instrument med din personliga magi och energi. Du kan också rista ditt och motpartens namn på sidan inuti en hjärtform med en spetsig nål.

Bränn ljuset i 15 minuter medan du håller dockorna och fokuserar på di ex och hans/hennes tillbakakomst. Tänk på all den tid ni har haft tillsammans och visualizera att ni är tillsammans igen. Håll de sammanbundna dockorna högt över ljuset, så att de blir varma, men inte för heta. Säg så:

”Jag smälter ditt hjärta som jag smälter detta vax
»namn» som detta vax strömmar,
så växer din kärlek till mig sig stark

Jag smälter ditt hjärta som jag smälter detta vax
Som detta vax strömmar,
Så strömmar också din kärlek starkare mot mig

Jag smälter ditt hjärta som jag smälter detta vax
Som detta vax strömmar,
Så minns du om all din kärlek till mig

Jag smälter ditt hjärta som jag smälter detta vax
Och vid kärlekens eld och dess smälta ström
Vänd tillbaka »namn» och visa mig din kärlek.

Jag kallar <namn> tillbaka till <ditt namn> så måste det bli!”

Säg den sista meningen 3 x 3 gånger.

Bindning

Syftet med denna är att skydda dig själv och den som fysiskt och psykiskt försöker knäcka dig.

Du behöver:

Tygdocka (sy inte på huvudet innan du börjar)
Nål och tråd
Svart band
Svart ljus
Din kittel eller något liknande
Papper och penna
Ett ljus i varje hörn (nord, syd, öst, väst)

Kalla på elementen.
Tänd det svarta ljuset, koncenterra dig om personen du ska binda. Skriv ner personens namn och din önskan på papperslappen. Placera så lappen inne i dockans huvud och sy ihop.

Knyt det svarta bandet runt dockans huvud, tänk hela tiden på personen. Säg:

”Jag binder dig (namn),
mot att göra skada för dig själv och mot att skada andra.”

Upprepa detta till huvudet är helt täckt av det svarta bandet.
Lägg dockan i kitteln och låt den ligga till dagen efter.
Tacka Gudinnan och Guden för deras beskydd och kraft.
Under de nästa 5 dagarna, förvara dockan så långt från dig som möjligt.

Pin It on Pinterest

Share This