The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

OFF

Vad används oljor till i magin?

Insmörjning – för healing, rening, välsignelse, förvisning och för att ge kraft.

Vad kan smörjas med dessa oljor?

Nästan vad som helst – ljus, verktyg – till och med folk, om man försäkrar sig om att oljan inte är giftig. För att få reda på om en olja är säker att använda på huden, se säkerhetstabellen.

OFF

Vilka typer olja används?

Rena eteriska oljor och rena vegetabiliska bäroljor används för magiska ändamål. Syntetiske oljor, doftoljor, och alla petroleumbaserade oljor bör inte användas i magiska oljor.

Eteriska oljor är koncenterrade, farmakologiskt aktiva substanser som har pressats eller destillerats från blommor, blad, bark, sav, harts, rötter och frukter från diverse växter och träd. Essensen behåller de magiska korrespondenser som associeras med källan den togs från, och där ligger ledtråden för att använda oljor i magi. Rena eteriska oljor varierar dramatiskt i pris. Vissa kostar så mycket som 4000 kronor för några få milliliter. De mäts i droppe för droppe proportioner.

Bäroljor är milda, rena oljor som används för att späda ut och öka mängden olja som produceras från de koncenterrade essentiella oljorna. De används för att göra så att oljeblandningarna koster mindre och räcker längre. De vanligaste och mest använda bäroljorna är: Jojoba, Mandel, Druvfrö och Aprikoskärneolja. Jojobaolja är egentligen ett flytande vax, och motstår åldrande och oxidering bättre än någon annan bärolja, men den är också en av de dyraste bäroljorna.

Både Mandel och Aprikoskärneolja är av hög kvalitet och relativt billiga. Använd tabellen för att matcha bäroljan med avsikten. För att det att köpa rena essentiella oljor kan vara dyrt för en nybörjare, rekommenderar jag att du börjar med att köpa färskblandade oljor av hög kvalitet – med det menar jag rena essentiella oljor som redan är utspädda i en bärolja av hög kvalitet. Om du väljer enkeloljor, en essens i en bärolja, kan du blanda ihop blandningsoljor med goda magiska resultat, experimentera billigt, och få god bakgrund i vad som fungerar för dig innan du investerar en massa pengar.

Är det säkert att använda essentiella oljor?

De flesta eteriska oljorna är relativt säkra att använda, men många, på grund av deras höga koncentration, är milt giftiga när de inte är utspädda, och några är väldigt giftiga. Jag rekommenderar att du använder blandade oljor, i en blandning på inte mer än 4 % eterisk olja i en bas av ren vegetabilisk bärolja. Det finns bara några få, lättillgängliga oljor som fortfarande är farligt giftiga med den utblandningen, inkluderat Salvia, Polejmynta, Kamfer, Gråbo, Ruta, Kanel, Cassia och Kyndel.

Dessa oljor bör aldrig användas i blandningar som ska användas på huden. För säkerhets skull, ta aldrig eteriska oljor eller magiska oljeblandningar invärtes, använd aldrig oljor på eller nära slemhinnor (ögon, öron, näsa, mun etc.) och var försiktig när du använder oljor på huden. Se i säkerhetstabellen för alla oljor som nämnts här.

Hur vet du vilka oljor du skal använda när du gör en blandning för magiska ändamål?

Använd vilken som helst bok om magiska örter för att få korrespondenser för oljor som inte finns i recepten. Källorna varierar då de rekommenderar korrespondenser. Myrra till exempel, anges vissa gånger som Vatten, och vissa gånger som Jord. Det beror på vilket system och vilken tradition du använder. Använd det som verkar passa för dig, men försök att vara konsekvent för att utveckla en personlig stil i din magiska oljeblandning.

Recepten och säkerhetstabellen innehåller information och rekommenderas läst för att bygga din oljesamling från grunden. Nybörjaroljorna har valts ut för mångsidighet. De flesta magiska behov kan täckas genom deras elementära korrespondenser. Patchouli för Framgång (jord), Bergamott för Kärlek (vann) och så vidare. Du kan göra en blandning med två oljor för mer specifik användning, till exempel kan du prova att kombinera Bergamott och Lavendel.

Du kommer säkert att villa öka och expandera din samling, och medan du gör detta kommer du att kunna bli väldigt kreativ med dina blandningar. De oljor som står här är lätte att få tag på, relativt ofarliga, och alla oljorna här har aromterapeutiska egenskaper.

Har bäroljorna magiska egenskaper?

De vanligaste oljorna som används som bäroljor ses på som multifunktionella, trots att de tekniskt sett har en eller annan sorts korrespondens deriverat från källan de framställs av. Du kan använda vilken som helst av bäroljorna på listan till vilket som helst magiskt ändamål. Deras korrespondenser kommer inte att störa din tilltänkta avsikt.

Är det möjligt att göra misstag när man blandar oljor?

Det är möjligt, men inte sannolikt. Det värsta som kan ske är att du får en olja med en lite konstig doft! Om du håller dina blandningar enkla till att börja med, inte mer än två eller tre oljor tillsammans, är det lite sannolikt att du får till något förfärligt. Det finns kommersiellt tillgängliga riktlinjer för parfymeri som kan hjälpa dig med att blanda trevliga dofter, men då måste du använda dem tillsammans med en tabell över korrespondenser eller ha ett formulär i den andra handen för att försäkra dig om att dina oljor korresponderar till den rätta essensen för ditt ändamål.

Vad annat kan du tillsätta till oljor för magiska ändamål?

Du kan tillsätta kristaller, stenar och örter till oljeblandningar för att ge dem flera influenser och energier. Så länge saken passar genom halsen på oljeflaskan och inte är giftig, kan du tillsätta nästan vad du vill.

Några förslag:

  • En kristall för att ge extra kraft till en standardflaska (stock bottle) med olja. Försäkra dig om att kristallen är helt ren innan du tillsätter den i oljan.
  • Fina blommor i kärleksoljor.
  • Små bitar av torkad frukt i framgångsoljor.
  • Frön i fruktbarhetsblandningar.
  • Galanga rot (Alpinia galanga) och Jalap (Ipomoea purga) rot kan tillsättas till alla blandningar för att öka deras kraft.

Vad gör en oljeblandning magisk?

En oljeblandning är bara en oljeblandning, om den inte har laddats. Laddning är namnet på en process där objekt invigs till magisk användning och ges kraft för en magisk avsikt. Det görs oftast i en cirkel, på ett rituellt sätt, eller genom en formel.

Det finns många sätt att ladda och ge kraft till magiska blandningar. Följande är en enkel steg för steg procedur, som kan användas för att ladda nästan vad som helst:

1) Andas djupt tre gånger, lugna ner och centerra dig själv. Du och din energi är de primära komponenterna i laddningsprocessen.

2) Håll behållaren med olja mellan dina händer. Höj den och tryck den till centrum av ditt bröst.

3) Se i ditt sinnes öga en symbol för avsikten för vilken denna blandning blev gjord. Till exempel: om det är en Gudinneolja, kan du framkalla en bild av Frun. Om du inte kan tänka på en specifik bild, se bara för dig klart ljus från solen, jorden, havet, månen eller en annan stor jord- eller himmelkraft.

4) Börja samla energi från jorden, andas och dra den upp i ditt bröst, sänd den ner genom en eller båda dina händer in i behållaren med olja.

5) Se bilden du har skapat komma från långt borta, växa sig större och större, och till slut komma rakt till dig och gå in i behållaren med olja.

6) Medan bilden går in i behållaren, sänd resten av kraften genom din hand eller dina händer in i oljan, och upprepa följande mässa eller en liknande formel:

”Vid Fruns och Herrens kraft,
Inviger jag denna olja för magisk användning,
Och ger den kraft att: (säg oljans avsikt)
Vid kraften av tre gånger tre,
Att göra ingen skada eller vändas mot mig.
Denna olja är ett verktyg för min magi.
Så Må Det Bli!”

7) Jorda alla oanvända energier efter denna operation. Oljan är nu magisk, och bör hanteras försiktigt och med respekt.

Kan du se om en olja är laddad?

Ja. Du kan använda en pendel för att kontrollera oljor. Om en oljeblandning blir härsken, förlorar den laddningen, då de flyktiga komponenterna förstörs av oxidering. Kontrollera färskheten på dina oljeblandningar regelbundet. Du kan inte ladda om en olja som har härsknat, men du kan använda färska, starkt laddade oljor för att ladda om de flesta andra verktygen mellan rituella reningar och återinvigningar.

Hur smörjer du in verktyg och folk på rätt sätt?

Du behöver inte använda mycket olja när du smörjer in något. Ta en liten mängd på dina fingrar. Precis så mycket att det kan droppa. Kom ihåg att bäroljor kan lämna fläckar på tyg och läder. Ta försiktigt på personen eller saken du skal smörja, och säg en välsignelse eller en vigsel:

”Herren och Frun välsigne dig.”

Eller

”Må denna sak nu vara helgad”

Eller

”Med Hennes vilja blir vi hela”

Se i ditt sinnes öga att energin från oljan går in i personen eller saken. Vilka kroppsdelar är säkra när man ska smörja en person?

Generellt pannan mellan ögonen, och inte så mycket olja att det droppar. Vissa gör ett solkors (panna, bröstkorg, höger axl, vänster axl) eller ett pentagram (panna, höger höft, vänster axl, höger axl, vänster höft, panna). Andra smörjer ovansidan av fötterna, handryggarna, knän och axlar…

Huvudregeln är att inte smörja nära slemhinnor eller en kroppsdel som gör att personen upplever det som obehagligt. Ibland används olja för att smörja den femdubbla välsignelsen. Kom ihåg att olja han lämna fläckar på tyg och vissa läderprodukter, och var lätt i din beröring.

Kom ihåg och att inte alla oljor är trygga att använda på huden. Kontrollera giftighetskartan om du undrar om något, och använd aldrig koncenterrad eterisk olja på huden

Hur smörjer man verktyg?

Smörj lätt på flatsidan av athamens blad. Smörj baksidan av de flesta dekorativa pentakler. Smörj båda ändarna på trollstavar och stavar, om du inte gnider in olja lätt längs hela.

De generelle reglerna är:

1) Där oljan inte gör användning av objektet farligt (inte på handtag, golv eller koppar som kan komma att användas till drycker)

2) Inte där oljan kan lämna fläckar eller skada personen eller objektet: inte i mitten av kappor, inte på läpparna, inte på något gjort av plast.

Hur du smörjer in ljus

Försäkra dig om att ljuset är rent och veken trimmad.

Metod 1: Stänk olja på mitten av ljuset och arbeta in den ut mot ändarna, dra oljan från mitten och ut mot ändarna, och vänd ljuset i händerna medan du smörjer.

Metod 2: Stänk olja på toppen och arbeta den ner till botten.

Metod 3: Häll lite olja på toppen av et pelarljus i glas.

Metod 4: Smörj in et stort pelarljus som du skulle ha gjort om det var en person, genom att teckna ett solkors, ett pentagram eller en annan symbol på sidan av det med oljan.

Ladda upp ljuset med den metod som tidigare beskrivits.

Pin It on Pinterest

Share This