The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Blanda eteriska oljor och bärolja

Eteriska oljor är farmakologiskt aktiva substanser. De har definitiva effekter på kroppens system, och måste därför hanteras med respekt och försiktighet. Använd aldrig mer än totalt 12 droppar eteriska olja i en matsked bärolja. Det betyder att om du har en speciellt komplex blandning (mer än 12 droppar totalt), måste du dividera antalet droppar med 12 för att avgöra hur mycket bärolja du minimalt behöver för att tryggt späda ut de koncenterrade essenserna till en 4 % upplösning:

Totalt antal droppar dividerat med 12 = antal matskedar bärolja du behöver för den maximala trygga koncentrationen per matsked bärolja.

Blanda eteriska oljor och bärolja

Exempel:

3 delar ros = 12 droppar
2 delar sandelträ = 8 droppar
1 del kryddnejlika = 4 droppar
Totalt antal droppar = 24, delat på 12 = 2 msk eller 1 oz bärolja (Jojoba eller Mandel).

Tänk ut receptet först, och se efter hur stor flaska du behöver för att rymma bäroljan. Mät upp dropparna med eterisk olja i flaskan och tillsätt bäroljan. Sätt på korken ordentligt och vänd flaskan försiktigt för att blanda oljorna.

För att förhindra förorening av flaskorna, använd flaskor med droppraknare, rena droppräknare i glas eller pipetter. De flesta eteriska oljorna håller sig en evighet, men några få, speciellt citrusbaserade oljor (citron, apelsin, grapefrukt, mandarin) kan härskna. Dina bäroljor måste kontrolleras varje månad för att se om de fortfarande är färska. Om doften från en eterisk olja eller en bärolja plötsligt förändras eller blir obehaglig, kasta ut den och köp ny. Härsken olja har ingen plats i magisk oljetillverkning.

Att använda rena eteriska oljor kan vara mycket mer komplicerat, dyrt och kletigt. Jag rekommenderar att du använder blandade oljor till att börja med. Det gör att du slipper komplicerad planering i starten.

Pin It on Pinterest

Share This