The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Blanda blandade oljor

Skriv dina egna recept i delar eller procent. Tänk ut hur mycket olja du behöver och basera dina delar på det måttet.

Fuskmetod för att göra en massa olja av blandade oljor: Om du köper dina oljor från en butik där alla flaskor är lika stora, kan du mäta mängden i antal flaskor. Receptet kan då bli:

3 flaskor ros + 2 flaskor sandelträ + 1 flaska kryddnejlika

Det största problemet med denna metod är att det blir väldigt mycket olja, och ibland är det svårt att hitta en behållare som är stor nog. Se efter flaskor med propp, som de som används till salladsolja eller vinäger.

Blanda blandade oljor

Generelle anmärkningar om blandade oljor

Ju längre en blandning får stå, ju mer kommer dofterna att komma samman. Blandade oljor gjorda mest av blommor eller bladoljor kan förlora doften snabbt, om man låter de stå utan kork också en kort stund. Att tillsätta lite olja från en harts (bärnsten, frakinscence, myrra, bensoe, copal) eller från en av parfymerarens fixativ (vetiveria, ekmossa, balsam) kan hjälpa att bevara eller fixera blommor och flyktiga dofter, men det kommer inte att fixera en blandning som redan har förlorat doften.

Förvara dina oljeblandningar borta från värme och ljus, som kan få dem att oxidera och bli härskna väldigt fort. Lite jojobaolja, tillsatt då blandningen är färsk, kommer att hjälpa till med att hålla den från att bli härsken. Maximum lagringstid för blandade oljor är ca sex månader. Märk dina blandningar med innehåll och datum.

Pin It on Pinterest

Share This