The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Arbetsskiss och säkerhetstabell

Innan du börjar är det bäst att räkna ut hur mycket olja du kommer att producera.

Hur mycket bärolja behöver jag?

Grundläggande altarvälsignelse-olja, för användning på ljus och verktyg: Beror av hur mycket du använder. Om du utför en massa ljusmagi, använder du den kanske hela tiden. Börja med 2 oz. (1 oz = 2,95735295625 centiliter.)

Rituell smörjningsolja, för användning på folk – Blanda små mängder, inte mer än en msk per gång (1 msk = 15 ml). Detta ger dig färsk olja till varje gång, och oljan kan ”skräddarsys” för varje situation.

Arbetsskiss och säkerhetstabell

OBS: Märk alltid dina recept!

Rituell badolja, för användning på folk – För säkerhets skull bör du inte ha mer än 1 msk olja i ett bad. Gör så mycket som används under en månad.

Offerolja för att hällas ut på marken som gåva: Gör ca ½ till 1 kopp av de finaste oljorna du har råd till.

Rituella salvor och pastor – Salvor håller sig mycket längre än oljeblandningar, speciellt om de görs av bivax, men de håller sig inte för evigt! Gör ¼ till ½ kopp varje gång, använd 1/8 till ¼ cl vardera av vax och olja.

Rituell kroppsolja, för att gnidas in över hela huden efter det rituella badet i förberedelserna till ritualer: Denna används upp fort, om den inte förvaras i en ekonomisk pumpflaska. Använd canola och jojoba ihop för bäst resultat och gör 1 – 2 cl.

Nu när du vet hur mycket olja du ska göra, kan du avgöra hur många droppar eterisk olja du kan tillsätta i blandningen.

Använd aldrig mer än den rekommenderade mängden för säkerhetens och ekonomins skull. Eteriska oljor är koncenterrade och en pytte liten mängd räcker effektivt långt. Du kommer inte att behöva mer än detta för att göra en effektiv blandning, och i de flesta fall, kan du använda mycket mindre än det som står här.

Säkerhetstabell

Total mängd bärolja som används i blandningen Maximal säker mängd eterisk olja
1 msk (1/2 oz) Använd inte mer än 12 droppar
2 msk (1 oz) Inte mer än 24 droppar eller ¼ tsk
4 msk (2 oz) Inte mer än 48 droppar eller ½ tsk
1/2 kopp (4 oz) Inte mer än 96 droppar eller 1 tsk
1 kopp (8 oz) Inte mer än 190 droppar eller 2 tsk
2 koppar (16 oz) Inte mer än 384 droppar eller 4 tsk

Om du inte redan vet vilken bärolja du ska använda som bas för din blandning, använd denna information för att vägleda dig till att göra ett bra val. Vissa gånger är mer än en substans ett bra val, och andra gånger kommer du kanske att använda en blandning av ingredienser.

Du kan ofta komma undan med att använda en större mängd billig olja ihop med en mindre mängd av en dyrare, för att få ett fint resultat. Till exempel kan du blanda större kvantiteter blandade oljor i mandelbas med lite jojoba i för att bevara blandningen. Det är mycket billigare än att bara använda jojoba.

Bäroljor

Namn Typ Noteringar
Mandel Lätt till medeltung olja Lätt att få tag på, används till alla sorters blandningar
Aprikoskärna Lätt olja, mild Lite svårare att få tag på än mandelolja, fin doftlös kvalitet gör den bra till finare blandningar
Bivax Honungsdoftande, djupt gul, solid vax Bästa basen för salvor och krämer. Måste smältas över dubbelkärl för att blanda sig. Blanda 50-50 med olja för grundläggande salva.
Canola Väldigt lätt olja, helt doftlös, motstår oxidering För att den håller sig så bra, är detta en bra olja att göra blandningar i större kvantiteter av.
Kokossmör Solid men lättsmält vax med lätt, krämig textur. Bra till salvor och pastor, smält over dubbelkärl för att blanda.
Druvfrö Väldigt lätt olja, penetrerar huden snabbt Lättlöslig (alltså kan vissa reagera på ett dåligt sätt vid applikation på huden). Bra till blandningar som ska användas till smörjning av ljus.
Jojoba Flytande vax, väldigt stabil, motstår oxidering. Väldigt bra till blandningar som ska smörjas på huden, tillsätt lite till vilken som helst blandning för att hjälpa den att hålla sig bättre.
Lanolin Djurprodukt, räknas som vax, har en tjock, tekniskt sett flytande konsistens. Kraftig ingrediens till salvor, smält över dubbelkärl för att blanda.
Sesam Väldigt lätt olja med många helande egenskaper, går lätt in i huden. Bra i starkt doftande blandningar.
Shea smör Stel men inte solid, kornig vaxprodukt. Blir mjuk och kletig när den smälts. Tjocknar salvor och pastor snabbt, kan användas för sig själv som enkel salva eller pasta. Smälts över dubbelkärl för att blanda.

Var uppmärksam på att många oljor har en gul eller brun ton i sin naturliga form. Ofta används lösningsmedel för att bleka oljan, så att den ska bli mer presentabel för kommersiell användning. Vissa gånger kan personer få allergiska reaktioner på rester av dessa lösningsmedel. Jag rekommenderar att du använder bäroljornas naturliga form då det är möjligt.

Nu när du vet:

  • Vad du ska göra (till exempel Smörjolja till ljus).
  • Hur mycket bärolja du behöver (till exempel en matsked).
  • Hur mycket eterisk olja du behöver (upp till 12 droppar per msk).
  • Vilken sorts bärolja du ska använda (till exempel druvfröolja).

Kan du börja tänka på vilka eteriska oljor du ska använda för att få de bästa korrespondenserna i din blandning.

Pin It on Pinterest

Share This