The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Häxflaskerecept

Basflaska för den moderna häxan

Den här flaskan är till för att skydda den som gjorde den, ofta också dens familj och hus, från negativa energier. Beroende på hur den görs och av önskningen framställd av tillverkaren, kan denna flaska bli en som samlar de negativa energierna i sig själv (fångande), en som sänder tillbaka de negativa energierna dit där de kom från (speglande) eller en som omvandlar negativ energi till positiv (transformerande). Den är dock inte den här flaskan som passar bäst till att vara transformerande.

Material

 • Glas-, ler- eller stenflaska eller kruka/burk, med tätt lock. Storleken beror på hur stor flaska du lätt kan gömma. Storleken spelar annars inte så stor roll, så var förnuftig.
 • Skyddshandskar för hantering av de saker du ska ha i flaskan. En häxflaska hjälper inte mycket, om du ger dig själv blodförgiftning då du gör den.
 • Vax eller ljus till försegling. Svart är ett bra val.
 • Något att kissa i (en potta eller en annan glasburk) för det inte är lätt att sikta. Alltså behöver du din urin.
 • Alla slags förskräckligheter: Böjda och rostiga spikar (du kan böja dem själv). Bitar av taggtråd, törnen, glasbitar och/eller spegelbitar mm.
 • Några saker att välja mellan: Menstruationsblod (om du är kvinna) eller sperma (om du är man). Du kan dra blod ut av tamponger eller bindor. Hur du får tag i sperma, vet du lika bra som jag. Ett ord på vägen - om du använder sexmagi som en del av din häxflaskeritual, kom ihåg att du ska använda lite av sperman i flaskan. Det är inte lett att få ut den ur partnern, vet du. Annat blod - få tag i en steril nål från apoteket och kom ihåg att köpa plåster. Du kan använda könshår eller annat hår för att representera dig själv. Ett ägg kan också inkluderas.
 • Bandage bör vara lättillgängligt om något skulle hända. Många av sakerna är vassa.

Preliminära förberedelser
Samla ihop alla nödvändiga ingredienser, ta kroppsvätskorna till slut, då detta är saker du inte vill lagra en dag ens. Du kan samla andra ingredienser över lång tid, och lagra dem till du har de nödvändiga sakerna och nog av dem. Saker man hittar på marken passar bra till syftet.

Klipp upp metallsaker i mindre bitar om nödvändigt, för att få dem ner i den valda flaskan. Om du använder en väldigt liten flaska, kom ihåg att den behöver bara lite av varje sak, eller små versioner av sakerna (brutna nålar, pytte små spikar etc.).

Välj ett datum som passar till det du ska göra och planera ritualen, om sådana saker är viktigt för dig. Minskande måne sägs vara en passande tid för att skapa en häxflaska. Ritualen kan vara bara en visualisering av flaskans tänkta bruksområde. Du kan använda detta för att hjälpa dig med din visualisering:

Dina kroppsvätskor är tänkta att symbolisera dig, de är en del av din kärna och används traditionellt i magi. I stället för att du träffas av negativa energier, slår de din representant i häxflaskan, biten av din kärna.

För en fångande häxflaska:
Hemskheterna i flaskan är tänkta att fånge de negativa energierna - metallen fångar dem, glaset förvirrar och skär dem, törnena punkterar dem och järn (ägget) löser upp dem. Du kan visualisera att de negativa energierna drunknar i urinen.

Om du bygger en speglande flaska, visualisera att glaset och spegelbitarna speglar den negativa energin tillbaka till sändaren, och jordar den till Jorden.

För en transformerande flaska, kan du använda färgat glas och visualisera att den negativa energin omformas till positiv, innan den fortsätter på sin resa för att vara till fördel för dig, ditt hem eller universum.

Välj var du ska gömma flaskan innan du gör den. Försäkra dig om att du har nödvändiga verktyg, till exempel en spade. Då flaskan är färdig är det för sent att tänka "men var ska jag lägga den"? Om du har tänkt gräva ner den i jorden, välj platsen så att inte människor eller djur gräver upp den.

Att göra själva flaskan
Ha alla nödvändiga verktyg och material lättillgägligt på en plats som passar syftet, på en tid som passar dig. Kasta en cirkel, om du känner att det behövs. Du kan skapa flaskan och ha ritualen där du ska gömma den, eller göra färdigt allt på en plats, för att så ta med den färdiga flaskan till en annan plats för att grävas ner.

Fyll flaskan med det du har valt till ingredienserna är en motbjudande blandning. Skaka flaskan för att blanda sakerna, om det behövs. Om du har ett ägg med, knäck det inte och tillsätt det som det sista av solida material. Kom ihåg att låta det vara kvar nog plats i flaskan till det också.

Efter detta tillsätter du urin, några droppar menstruationsblod/sperma/annat blod som något av det sista du gör. Du behöver inga stora mängder, då blod och sperma blir sett på som starka.

Stäng locket eller korka och försegla flaskan. Du kan skära in självvalda symboler (till exempel runor eller ett sigill). Var försiktig så att du inte bryter förseglingen. Om detta sker måste du ta bort vaxet och försegla den igen.

Om du ska till ett annat ställe för att gömma flaskan, städa upp efter dig själv. Speciellt om det är en chans för att någon kommer till det stället, där du byggde flaskan innan du kommer tillbaka från att ha gömt den.

Om du har kastat en cirkel innan du började, stäng den. Kom ihåg att jorda dig själv (om du gjort flaskan där du ska gömme den, kan du göra detta efteråt).

Gå till ditt gömställe och göm flaskan på passande sätt. Förvisningsformler passar bra till den här situationen. Om du inte vet hur, eller inte vill använda traditionella förvisningsformler eller liknande, kan du svära som en full sjöman.

Du kan gräva ner flaskan upp och ned, och ha mer hemskheter i hålet innan du täcker över det. Om du gömmer flaskan i hemmet, göm den med riktig sida upp.

Wicca-version

Den här versionen passar bättre till Wiccanernas etik. De är ofta till för att fånga negativ energi, eller hindra den helt från att komma, och - något väldigt viktigt - förhindra att den skadar hemmet och dess invånare. Många av dessa flaskor liknar väldigt mycket på basflaskan ovan. Därför är det inte nödvändigt att upprepa allt. Emellertid kan du använda vin, (äppel) vinäger eller välsignat (salt) vatten i stället för eller i tillägg till urin. Spikarna kan vara nya osv.

Många Wicca-häxflaskor använder örter, där örterna väljs efter deras magiska egenskaper. Det ges ibland specifika instruktioner för hur varje ört och sak ska samlas in, inkluderat den riktiga månfasen. Örterna och andra saker kan läggas i flaskan dagen innan, och flaskan kan stå vid häxans säng över natten. På morgonen kan du tillsätta (morgon) urin till flaskan, för att så stänga och försegla den genom Wiccaritualer.

Några instruktioner säger att flaskan ska ställas i ett skåp eller en garderob, så du behöver inte nödvändigtvis gömma den på ett bra ställe.

Följande instruktioner är en grundläggande version av en Wiccaflaska, med örter. Du kan göra allt längre och svårare, eller kortare och enklare, allt efter dina egna böjningar. Du kan till exempel börja samla ingredienser vid en given månfas (till exempel dagen före en nymåne) och utföra ritualen vid nästa månförmörkelse. Eller du kan samla sakerna då du har tid, för att bygga flaskan vid vilken som helst månfas. (Med skyddsformler behöver du inte alltid vänta på riktig månfas, gör det då du måste).

Du kan säga en passande formel för varje sak som du lägger i flaskan, kalla på sakens ande och meditera lite, eller du kan säga dina valda ord helt till flaskan är fylld. Du kan skapa flaskan som en del av en ritual, eller du kan skapa en ritual speciellt för denna anledning. En av orsakerna till att jag är så oklar, är att jag inte är Wicca själv.

Material

 • Flaska eller kruka/burk med tättslutande lock/kork
 • Havssalt
 • Kristall eller sten, till exempel turkos, obsidian eller svart onyx.
 • Örter, till exempel akacia, aloe, liljor, lime, lotus, småborre, majs, cayenne och svartpeppar, torkad lök, salvia, frankincense, basilika, mynta, myrra, vitlök, rosmarin, mistel, tallbarr.
 • Några nålar eller spikar
 • Vin, (äppel) vinäger eller urin
 • Tråd
 • Svart ljus för försegling
 • De vanliga verktygen som används i ritualdelen


Preliminära förberedelser
Du kan välja de örter och kristaller du ska använda efter deras speciella kvaliteter, eller använda några av dem jag har listat upp. Du kan också använda en droppe eller två av en essentiell olja i stället för en ört. Du kan välja antal örter och andra solida objekt (här räknas essentiell olja som solid) som du har tänkt lägga i flaskan, efter numerologiska regler, antingen så de utgör ett speciellt antal, eller att du använder ett speciellt antal örter. Passande tal är 7, som är knutet till skydd, och 9, som är knutet till Gudinnan.

Samla de nödvändiga sakerna. Rensa den flaska du har tänkt använda. Tvätta den ordentligt med varmt vatten och tvål (om du kan använda en speciell tvål, gjord för skyddande syften är det bäst) och torka den. Du kan låta den stå i fullmånens ljus över natten för att ladda den.

Välj en plats att gömma flaskan på. För en flaska som ska fyllas som del av en ritual eller rituellt, är det bra att ha de nödvändiga verktygen lättillgängliga på altaret. Du kan också skapa din ritual, dina formler och mässor på förhand.

Syftet med kristallen (som inte är absolut nödvändig, listan är bara ett exempel, inkluderat vätskorna) är att använda dess magiska egenskaper, det samma gäller för örterna. Saltet är för att rena och välsigna målet för häxflaskan (person (er), hem som ska beskyddas). Spikarna och nålarna jordar den negativa energin. Du kan också visualisera att den blir sänt tillbaka till sändaren, trefaldig. Tråden tjorvar den negativa energin till en knut som liknar på den du tjorvar ihop tråden till, och böjer energin av från flaskbyggaren. Du kan också visualisera att den negativa energin snubblar på tråden. Urinen symboliserar flaskbyggaren. Då man använder vin eller vinäger kan man visualisera att den negativa energin drunknar i vätskan, medan vinäger i tillägg verkar rensande.

Att skapa själva flaskan
Om du gör flaskan som en del av en ritual, kan du öppna ritualen som vanligt.

Starta med att fylla flaskan med salt. Efter saltet, tillsätt nålar eller spikar, böjda eller raka. Efter detta är det hög tid att tillsätta örterna.

Kristallerna och tråden kan tillsättas som nästa punkt. Om du tillsätter vätskor, ska det göras efter att du är färdig med de solida sakerna.

När flaskan huvudsakligen är färdig, kan du mana fram energier med en passande mässa. (Den traditionella "Isis, Astarte, Diana, Hecate, Demeter, Kali, Inanna" rekommenderas för detta) och dirigera dessa in i flaskan. Så stänger du flaskan och förseglar den med vax från det svarta ljuset.

Avsluta ritualen som vanligt och gräv ner flaskan på en passande plats, eller göm den på annat sätt. Du kan bränna rökelse vid gömstället för att försegla formeln ordentligt.

Häxflaska som ska visas fram

Häxflaskor som är menade att stå öppet synliga, är inte vanligtvis gjorda för att skydda sin skapare, men för att bringa den som har kastat denna "formeln på flaska" något hon eller han vill ha. De vanligaste syftena med sådana flaskor, är de samma som vid andra sorters formler; önskningen, vinningen, mer kärlek, materiell vinst, lycka, kreativitet. Det här är inte specifika instruktioner, bara grundläggande principer.

Välj flaska eller burk efter färg, form eller för att du gillar hur den ser ut. Gå igenom de magiska egenskaperna hos örter, färger, essentiella oljor, metaller och kristaller mm. Välj de efter hur bra de passar ditt tänkta syfte. Normalt kommer du inte att använda några vätskor (annat än några droppar essentiell olja) i flaskor som ska stå synligt, de är "torra" flaskor. Sikta på en harmonisk helhet. Med detta menar jag: Inte försök att pressa in alla örter och kristaller som är knutna till t.ex. rikedom. För mycket är för mycket!

Välj några få passande örter eller oljor, en passande kristall, en passande färg. För att representera färgen kan du använda ett (silke) band till flaskan, binda ett band runt den eller måla en symbol som representerar ditt mål med den valda färgen. Du kan också skapa en "hatt" för att täcka locket på flaskan, av svart tyg där du målar en symbol med textilfärg eller tuschpenna, eller du kan skapa "hatten" med den valda färgen på tyget. Du kan använda färgad sand eller salt. Metaller har också sin egen magiska korrespondens, så du kanske vill använda metallspån eller metallpulver.

Om du följer månfaserna eller faserna hos någon annan himlakropp, kan du tänka på det då du gör flaskan. Det är upp till flaskbyggaren om det ska användas en formell ritual eller inte.

Som generell princip kan man föreslå att sand (och metallspån/pulver) läggs i botten, örter och oljor på sanden och kristallen på örterna.

Häxflaska I

Mal lite drakblodört med lite socker och salt och lägg detta i en liten flaska med skruvkork eller kork. Skaka den och försegla den med rött vax. Lägg den där den inte blir funnen (eller i varje fall inte lätt kan ses), för att försäkra dig om harmoni och fred i huset.

Häxflaska II

Lägg tre nya nålar, tre nya hårnålar och tre nya spikar i en glasburk. Fyll burken med salt och skaka ordentligt nio gånger. Försegla den med vitt vax och ställ den i ett köksskåp där den inte blir sedd. Skyddar din mat mot förorening.

Häxflaska III

Samla rosmarin med flere nålar och hårnålar i en liten glasburk med tätt lock eller kork. När den är full, häll i rödvin och skaka. Försegla med rött eller svart vax och ställ på en oansenlig plats i din lägenhet (om du har ett hus, begrav den i det hörn som är längst bort på egendomen). Medan du fyller burken, säg dessa ord:

"Hårnålar, nålar, rosmarin, vin
I denna min häxflaska;
Skydda mot skada och fiendskap;
Detta är min vilje, så måste det bli!"

Häxflaska till skydd för huset

Placeras på en viktig plats i hemmet.

Du behöver:

 • 1 glasburk med kork eller lock (f. ex en syltburk)
 • 1⁄2 - 1 kopp salt (beroende på glasburkens storlek)
 • 3 klyftor vitlök
 • 9 lagerblad
 • 7 msk torkad basilika
 • 4 msk dillfrön
 • 1 msk salvia
 • 1 msk anis
 • 1 msk svartpeppar
 • 1 msk fänkål
 • 1 skål

På morgonen, helst på en klar och solig dag, samlar du ihop alla delar. Lägg saltet i skålen och säg:
"Salt som Skyddar, skydda mitt hem och alla i det."

Tillsätt vitlöksklyftorna och säg:
"Vitlök som Skyddar, skydda mitt hem och alla i det.".

Krossa lagerbladen, lägg dem i skålen och säg:
"Lager som Skyddar, skydda mitt hem och alla i det."

Tillsätt basilikan och säg:
"Basilika som Skyddar, skydda mitt hem och alla i det."

Tillsätt dillen och säg:
"Dill som Skyddar, skydda mitt hem och alla i det."

Tillsätt Salvian och säg:
"Salvie som Beskytter, beskytt mitt hjem og alle i det."

Tillsätt anisen och säg:
"Anis som Skyddar, skydda mitt hem och alla i det."

Tillsätt peppar och säg:
"Peppar som Skyddar, skydda mitt hem och alla i det."

Tillsätt fänkål och säg:
"Fänkål som Skyddar, skydda mitt hem och alla i det."

Blanda ihop örterna och saltet med dina händer. Genom rörelsen i dina händer och fingrar, led energi till de kraftiga beskyddande sakerna. Visualisera ditt hem som en skinande, säker, vaktad, trygg tillflykt.

Häll blandingen i glasburken. Försegla ordentligt och placera den i hemmet med följande ord:
"Salt och örter, nio gånger nio. Vakta nu detta mitt hem."

Pengaflaska

Du behöver:

 • 5 gamla femkronor
 • 5 enkronor
 • 5 50-öringar
 • 5 kärnor torkad majs
 • 5 kärnor av torkat vete (eller 5 tsk vetemjöl)
 • 5 sesamfrön
 • 5 kanelstänger
 • 5 kryddnejlikor
 • 5 hela korn kryddpeppar
 • 5 pecan-nötter

Lägg ingredienserna i en smal, hög flaska. Sätt på korken ordentligt. Skaka flaskan med din krafthand i 5 minuter, medan du mässar dessa eller liknande ord:

"Örter og silver,
koppar og korn;
Arbeta för at öka
Mitt pengaflöde."

Placera häxflaskan på ett bord någonstans i huset. Låt din plånbok (eller vad du nu använder) ligga nära flaskan när du är hemma. Låt pengar komma in i ditt liv.

Kärleksflaska

Du behöver:

 • Rosenvatten
 • 1 handfull torkade roskronblad
 • 2 nypor torkad lavendel

Håll roskronbladen mellan dina händer. Ge dem kraft av kärlek. Lägg dem i flaskan. Gör det samma med lavendeln.

Fyll flaskan med rosenvatten. Sett på/i korken. Håll flaskan mellan dina händer och pressa den till ditt bröst, medan du säger desse eller liknande ord:

"Blommor dränkta i kärlek,
Dränk mig i kärlek."

Förvara flaskan i ditt sovrum.

Skyddsflaska

Neutraliserar kraften hos dem som vill dig ont, som vil skada ditt rykte eller på annat sätt hotar din säkerhet.

 • 4 tsk myrra
 • 4 tsk svartkrut
 • 4 tsk havssalt/altarsalt
 • 4 tsk mossa
 • 1 vitt ljus
 • 1 flaska med kork
 • mortel
 • pergament
 • svart bläck eller en svart bläckpenna
 • svart tråd

Blanda alla ingredienserna. Klipp papperet så att det passar ner i flaskan. Skriv detta på papperet med svart bläck:

"Jag neutraliserar kraften hos hela namnet
Så han/hon inte kan skada mig.
Jag ber om detta för att det är det bästa för alla.
Så låt det ske."

Rulla ihop papperet, knyt den svarta tråden runt och placera rullen i flaskan. Fyll flaskan med blandningen. Ta så det vita ljuset och droppa vaxet runt korken för att försegla flaskan. Begrav flaskan på ett ställe där den aldrig kommer att bli funnen. Öppnas flaskan neutraliseras verkningen.

Häxflaskerecept

Pin It on Pinterest

Share This