The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Brygdrecept

Alvbeskyddare

1 vitt ljus
1 liten skål
1 litet fat
Mjölk
1 Havrekex
Alvsocker eller alvhonung

Ge ditt offer till alverna:
Blanda mjölken med honungen/sockret (en av dem, inte båda). Ta ett havrekex och ha på lite av honungen/sockret på toppen. Tänd ett ljus i fönstret och säg tre gånger:

”Dagens/nattens ädla alver. Gör mina kära trygga i dag/i natt. Håll dem andande, trygga och varma till natten/dagen är född.”

Ta med offergåvorna utomhus och placera dem där du tror att alverna tycker om det. Säg ”Detta är till alverna”. Säg inte tack. Alverna blir förnärmade när man tackar dem.

Livets vatten

Fyll en flaska eller liknande med kallt vatten. Tillsätt så:

Dill för klokhet, Anis för goda drömmar, Körvel för vänskap, Kummin mot otrohet, Salvia mot pest, Rosmarin för bättre minne, Några rosor, som hjälper mot allt, Persilja för kärleken, Malört mot sjösjuka och Kvanne mot trolldom.

Låt det dra en stund och drick. Det smakar som själva livet! Lite sött och lite bittert.

Healing

Kärlek, vattenmagi, feminina mysterium

2 delar pilbark
1 msk vaniljextrakt
1⁄2 torkat äpple eller en skvätt äppeljuice
en nypa rosmarin

Kokas och dricks.

Styrka

Energi, eldmagi, maskulin mysterium, lust och motståndskraft.

1 1⁄2 del vit ekbark
1⁄2 del mynta
1⁄2 del apelsinskal
en nypa muskot eller kanel

Kokas och dricks.

Få en fiende att flytta

Cayennepeppar, vitpeppar, 1 nypa svavel, 1 nypa dill. Blandas och bränns. Koncentrera dig om målet medan det brinner.

Brygd för att lätta ett brustet hjärta

Du behöver följande ingredienser (kom ihåg att ladda alla innan du börjar):

1 påse jordgubbste
Liten trollstav eller pinne från ett pilträd
Havssalt
2 rosa ljus
En spegel
En rosa påse som stängs med snöre
En kvartskristall
Ett kopparmynt
En skål av porslin eller kristall som betyder mycket för dig
1 tsk torkad jasmin
1 tsk violrotpulver
1 tsk jordgubbsblad
1 tsk rölleka
10 (+) droppar äppelblomolja eller persikoolja
10 (+) droppar jordgubbsolja

På en fredag morgon eller kväll (Venus heliga dag), bada i havssalt till ljuset av ett rosa ljus. Medan du torkar dig och klär på dig, drick jordgubbsteet. Använd lite av jordgubbsoljan till parfym/cologne. Lägg på makeup eller ordna dig själv till ditt bästa. Kasta en cirkel med piltrollstaven runt ett bord med de andra ingredienserna. Tänd det andra rosa ljuset. Blanda alla oljor och örter i skålen. Medan du rör runt, se på sig själv i spegeln och säg högt:

”O, Stora Moder Gudinna, omge mig med Dina kärleksfulla armar. När och hämta fram Gudinnan i mig.”

Se djupt i spegeln efter att du är färdig med att blanda ingredienserna och säg högt:

”Jag representerar Den Stora Gudinnan, Moder till allt. Jag skiner i ljuset från de Gyllne Vingarna till Isis. Allt som är stort och kärleksfullt hör bara till mig.”

Lägg så hälften av blandningen i den rosa påsen, lägg i myntet och kristallen. Bär det alltid med dig (eller till du hittar en ny kärlek). Låt den andra delen av blandningen ligga i skålen, i ett öppet rum, där du kan känna doften. Repetera ritualen varje fredag, om nödvändigt.

Det är säkert inte helt nödvändigt att säga, men du ska byta ut gudinnenamnet med den du avstämmer efter.

Örtpåse för skydd mot negativa energier

1 tsk torkade anisfrön
1 1⁄2 tsk torkad, hel kryddnejlika
kronblad från 1 liten, torkad, röd ros
2 tsk torkad rosmarin
6 torkade lagerblad
En fyrkant vitt bomullstyg (9 x 9 tum)
6 tum purpurfärgat snöre eller garn

Blanda alla ingredienser ordentligt och lägg dem i en hög mitt på tyget. Lyft hörnen upp mot mitten, ett om gången i en medsols rörelse. När alla hörn är upplyfta och berör varandra kommer det att sticka ut fyra veck. Med en medsols rörelse, ta upp dessa mot mitten också. Ta det purpurfärgade garnet och bind det runt tyget tre gånger, just över örterna. Knyt tre knutar och låt ändarna hänga.

Ge örtpåsen kraft
Sitt på en lugn plats, fördelsvis utomhus, och håll påsen i dina kupade händer. Stäng ögonen och visualisera ett vitt ljus som rör sig genom dina armar och in i påsen. Känn dig trygg och beskyddad. Se dig själv stå omringad av det vita ljuset. Se att det kommer från påsen. Ge påsen ny kraft en gång i veckan och gör en ny pose en gång i månaden. Fortsätt att använda påsen till du känner att du inte behöver den längre.

Få ett jobb

Ta en fyrkant av grönt tyg. Fyll den med lager, lavendel och High John the Conqueror Rot. Tillsätt fyra andra örter som styrs av:

Merkurius – för ett jobb som har med samåkning att göra.
Månen – för ett jobb som har med helande, kvinnoarbete, hälsa eller psykologi att göra.
Jupiter – för ett jobb som har med ledelse, ansvar eller lagen att göra.
Mars – för ett jobb som kräver aggressiv, självsäker handling.
Solen – för ett utomhusjobb i naturen eller lantbruket, eller för ett avslappnat och mysigt jobb.
Saturnus – för arkitektur, historia, eller alla jobb där du begränsar andras handlingar och frihet.

Lägg till ett silvermynt för rikedom och bilder av viktiga verktyg som används i det jobbet du vill ha. Bind påsen först med en purpurfärgad tråd, och så med en vit eller silverfärgad tråd.

Fred i hemmet

1 handfull jasmin
1 msk honung
2 passionsfruktblomma
1 handfull vita rosenblad
1⁄2 kopp vatten

Blanda ihop allt. Medan du blandar dessa, visualiserar du ditt eget eller andras hem fyllt av kärlek och ljus. Lägg blandningen i en glasburk/flaska och sätt den på ett ställe där du kan se den varje dag.

Flygsalva I

1⁄4 kopp ister
1⁄2 tsk klöver
1 tsk skorstenssot
1⁄4 tsk gråbo
1⁄4 järnört
1⁄2 tsk bensoe

Använd en mortel för att krossa de torkade örterna, dessa ska bli till pulver. Värm upp istret i en gryta eller din kittel på svag värme till den har smält. Ha i örterna, blanda ordentligt. Tillsätt så bensoe, rör i kitteln medsols i ca 10 min. Häll på burk, sätts till avkylning.

Flygsalva II

1⁄2 kopp matfett/ister.
3 tsk gråbo
3 droppar drakblod (ört)

Värm fettet över svag värme. Tillsätt gråbo och drakblod. Låt det stå på värmen i 9 min eller till örterna är ”stekta”. Hälls i en glasbehållare. Kyls ner. Smörjs på kroppen, försök att inte smörja på chakrapunkterna.

Spirituell styrka

1 bergskristall
1⁄2 tsk muskotpulver
1⁄2 tsk frankincense-rökelse
1⁄2 tsk violrotpulver (iris)
1 skvätt salpeter
1 tsk sandelträrökelse
2 tsk björkbark

Ta en röd tygpåse/säck, fyll den med alla ingredienserna. Knyt ihop den och ha den i fickan eller väskan. Häll ut lite och bränn det varje gång du känner att du har behov för den. Du kan också bränna ett vitt ljus smörjt med oljor när pulvret blir bränt.

Stoppa en som är otrogen

Genom att bränna den här på kvällen kommer din partner att mista allt sexuellt intresse för andra. Ex: När han/hon vandrar ut på nattetid för att möta en annan partner, mister han/hon lusten när de går till sängs.

Du behöver:
1⁄2 kopp sandelträpulver
1⁄2 kopp lavendel
2 koppar kanelpulver
1⁄4 kopp syren (krossad)
2 tsk tobak
1 kopp kraftfrön (krossade)
1⁄2 kopp violpulver
2 tsk allehanda
1⁄4 kopp järnört
1⁄2 tsk salpeter

Blanda ihop allt i en träskål och täck med en bit tyg när den inte används. Den här speciella kärleksblandningen måste blandas väldigt noga annars blir resultatet dåligt.

Drömma om framtiden

1⁄2 kopp sandelträrökelse
2 tsk myrra
1⁄2 kopp violrot (krossad)
3 tsk frankincense-pulver
1⁄2 kopp mossa
2 tsk bergmynta

Blandas ihop ordentligt i en skål, stängs ordentligt och sätts i en mörk krok till den ska användas. Ta 1 tsk och bränn innan du lägger dig. Ta något av blandningen och lägg den i en liten påse/säck av tyg, sy ihop öppningen och lägg den under kudden.

Grytsprit

Många häxor häller lite medicinsk sprit i gjutjärngrytorna sina och tänder den genom att släppa en tändsticka i den. Detta görs ofta som en del av en helande ritual genom att åberopa eldens ande, spådom, gudomliga eldfestivaler och olika arbetarritualer. Att se grytan full av lågor kan vara mycket magiskt och fascinerande. Om alkoholen har extraherats med aromatiska örter, blir en behaglig rökelseliknande lukt resultatet. <br /> <br /> För att göra grytsprit av örter, lägg en eller flera av följande örter i ett glas eller flaska: färska lavendelblommor och blad, färska myntablad , färska rosmarinblommor och blad eller färska timjanblommor och blad. Fyll flaskan helt med medicinsk alkohol, försegla locket ordentligt och skaka ordentligt. Förvara på en sval, torr plats i 13 dagar, skaka två gånger dagligen (varje soluppgång och månuppgång). Sila genom dubbel muslin till en ren, genomskinlig flaska. Fäst korken ordentligt ordentligt och förvara långt borta från värme och eld. Grytsprit har inget utgångsdatum.

Isis Healingbrygd

1 del rosmarin
1 del salvia
1 del timjan
1 del kanel

Fyll en blå flaska halvvägs med friskt vatten. Tillsätt de malda, laddade örterna och låt detta stå i solen en hel dag. Om vattnet har tagit färg av örterna vid solnedgång, är brygden färdig. Om inte, förvara den i kylskåpet över natten och låt den stå i solen nästa dag. Sila av. Smörj det på kroppen eller tillsätt den i badvattnet medan du visualiserar att ditt hälsotillstånd är perfekt.

Reningsbrygd

Samla nio heliga växter som vänderot, vinruta, rosmarin, ek, tall, akacia, ros, nejlika, timjan, basilika, jasmin, etc. Lägg dem i en kastrull eller skål som inte är av metall. Tillsätt regnvatten (eller färskvatten) och låt örterna ligga täckta och skyddade från ljus i tre dagar. Sila och använda för att rengöra huset, andra människor eller dig själv.

Spådomsbrygd

Om du vill koppla ditt medvetna sinne till ditt symska medvetande eller använda tarot, runor eller andra verktyg för att skymta möjliga händelser i framtiden, blaanda detta och låt det sjuda för att stimulera ditt synska sinne.

3 teskedar galangarot
1 tesked stjärnaanis (eller 2 hela)
1 tesked citrongräs
1 tesk timjan
1 tesked kronblad från rosor
En nypa muskotblomma ( egentligen den extra frökappan i muskotnöten)
En nypa äkta saffran

Blanda och ladda örterna i en liten skål. Lägg dem i en kastrull, häll på vatten och låt sjuda. Visualisera att din synska medvetenhet är under din kontroll. Känd doften som kommer upp från örten. Andas in energierna. Koppla av, mässa följande ord och förutsäg.

’Starlight swirls before my eyes
Twilight furls its wisdom wise
Moonlight curls within the skies
The time has come to prophesize’

(Äkta saffran är dyrt men mycket lite behövs här och du kan utelämna det.)

Nyponté

Det här teet är menat att inspirera till ömhet. Gör 4 koppar nyponte efter beskrivelsen på paketet, men lägg till 1⁄2 tesked kattmynta och 1⁄8 tesked krossad rosmarin. Låt detta dra i 8 – 10 min. Sila och servera osötat eller med lite honung. Rosor, som länge har varit kända i förbindelse med skönhet, och rosmarin, som är förbunden med trohet, är nyckelingredienserna här.

Love Apple Cocktail

Den här cocktailen är menad att väcka åtrå. Blanda, i en kittel, 2 koppar tomatjuice, 1 lagerblad, 1 tesked basilika, 1 tsk dill och en skvätt Worchestershire sås. Låt detta småkoka i ca 3 min. Efteråt kallnas den i kylskåpet. Silas före servering. Dill är i sig själv stark nog att framkalla ett äktenskapsförslag, så om du inte är intresserad av äktenskap, så tillsätter du lite sellerisalt!

Hanky Panky

För en häftig flört. Blanda 230 g köttfärs, 230 g fläskkorv, 230 g riven cheddarost, 1⁄2 tsk oregano och 1⁄2 tsk vitlökspulver i en skål. Sprid blandningen på små, tunna skivor rågbröd eller pumpa-bröd. Stek brödskivorna under grillelementet till köttet är stekt. Oreganon och vitlöken laddar patén med passion.

Rocky Road Romancer

För att uppnå ett fast förhållande eller hålla på en ”omflackande” partner. Kombinera ca 340 g (12 ounces) halvsöt choklad i små bitar, ca 340 g gräddkola i små biter och en kopp jordnötssmör i en skål. Kör det i mikrovågsugnen i 4 minuter eller smält det på annat sätt. Rör försiktigt ner lite mindre än 300 g (10 1⁄2 ounces) miniatyr- marshmallows och 1 1⁄2 kopp salta jordnötter. Sprid det i en smord form (ca 29 x 33 cm) och sätt det i kylskåpet till det är fast. Om du tillsätter en tsk kanel till blandningen kanske du får ett frieri.

Brydgrecept

Pin It on Pinterest

Share This