The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Bläck

Bläck | Bläckrecept

Vissa tycker om att skriva sina formler eller skriva i sin häxbok med speciellt bläck. Dessa kan köpas, eller du kan göra dem själv. (Du behöver en fjäderpenna eller något liknande.)

För att göra magiskt bläck, krossar du örterna du ska använda, och lägger dem i en glasburk. Tillsätt rödvin eller vodka så att du täcker örterna plus 1 cm. Rödvin hjälper till med att sätta färg på blecket, man kan också tillsätta kaffe eller te för att få mer färg.

Låt det stå i 2 veckor. Du kan tillsätta konditorfärg för att göra färgat bläck, och rosen-, lavendel- eller annat blomvatten för att göra parfymerat bläck, om du vill.

Bläck

Naturligtvis är inte fladdermusblod etc. riktigt blod, bara namn på örter. Bläcket innehåller inte blod över huvud taget.

Du behöver inte använda exakta mängder, men estimera de mängder du använder. Använd en stor glasburk med tätt lock. Tillsätt en flaska billigt rödvin. (Kvaliteten spelar ingen roll för framställning av bläck). Detta medför en doft av vin, som du kan täcka över med rosenvatten eller ett annat blomvatten, om du vill, men detta ger en rödaktig ton.

Vissa använder vodka istället för vin, så att bläcket inte blir rödaktigt (Om de vill ha blått eller grönt bläck och liknande) och man slipper vindoften.

Tillsätt ca ¼ kopp kaffesump och ca ¼ kopp teblad till blandningen för att ge färg. Dessa ger en brun färg och en god del doft. Lägg i ca 5 krossade kanelstänger, ca ¼ kopp kryddnejlikor, ca 1 ss gurkmeja (för gul färg), ca 1 tsk frankincense granulat, ca 1 tsk drakblodspulver, ca 1/8 kopp krossad svartpeppar och så andra örter du känner för att ha med.

Låt burken stå ca 1 vecka, rör om ibland. Sila av i mindre burkar och tillsätt olik konditorfärg till varje burk, om du vill ha flera färger. Så mycket som du tror behövs för att bli bra bläck. Förvara i kylskåp för at det inte ska bli förstört.

Pin It on Pinterest

Share This