The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Yule, Vintersolstånd

Yule är firandet av vintersolstånd, dagen med den längsta natten. Det är tiden när ljuset börjar komma tillbaka och dagarna blir längre. Nu är tiden inne för att börja något nytt, en fräsch start, nya projekt och en ny syn på det liv vi har välsignats med. Vi släpper vår smärta och får rum för glädje och njutning.

Örter

Järnek, mistel, rosmarin, ek, tallkottar.

Rökelse

Pors, tall, ceder, rosmarin, en.

Färger

Röd, grön, vit, silver, guld.

Dekorationer

Yule log (rund kubbe av ek eller tall), mistel, kransar, girlanger av torkade blommor och kanel, äpplen, apelsiner, Yule träd.

Mat

Nötter, äpplen, apelsiner, kumminbullar, glögg, stekt kalkon

Ritual

Hitta en plats där du kan göra ett bål eller en liten eld. Sitt och ha det trevligt runt den. Först utförs en liten ritual för att rena platsen runt bålet. Berätta för varandra vad högtiden betyder för dig, vad det betyder att dagarna blir längre, dina upplevelser tidigare år och hur du vill att ljuset som kommer ska förändra och upplysa dig.

Förbered en tillbringare äggtoddy och låt den gå på rundgång. Innan någon kan dricka måste de säga något om Yule, gruppen, skolan eller jobbet. Det är ett bra sätt att binda tätare band innanför gruppen.

Om du inte kan få till ett bål, köp några billiga ljus och låt varje person tända ett. Använd dem till att ”lysa väg” för er, i stället för bålet.

Pin It on Pinterest

Share This