The Witch's Library - Your Source for Pagan Information

Andra dagar

Årets gång | Sabbat | Esbat | Andra dagar | Tidsangivning

Trettondagen, 5. januari

Spegelmeditation med sjuarmad ljusstake. Säg ”Heliga kungar tre låt mig denna natt få se…” (rim)

Kyss spegeln före och efter.

Kyndelsmässodagen

Birgitta sabbat. Färgen för dagen är vit. Pryd altaret med ekbark eller grenar svepta i vitt tyg och en skål med jord. Dofter: ros, mynta, jasmin.

Utför en ljusmeditation, kasta så barken/grenarna i rinnande vatten. De fyller dig med inspiration. Jorden blir buren runt halsen i vitt tyg eller förvaras i en skål på altaret.

Påsk

En fest för Nerthus (Moder jord). Färgerna är gult och grönt. 9 sorters grön som symbol för slutet på fastan och för att behålla hälsan under det kommande året. Röda ägg för fruktbarhet.

Altaret: nyutspruckna grenar, påskliljor och andra vårblommor. Blomfrön i en skål.

Önska fred, kärlek, återfödelse, vår, värme, glädje och kraft. Rör er i en spiral över landet som ska sås. Ha ett varmt bål. Skratta, dansa och hoppa över bålet.

Frejafest (maj)

Pynta en majstång med var sin färg på bandet, snurra dem runt stången genom att dansa. Ropa din önskan från banden, dansa så ut banden igen. Ta varandra i händerna och rör er i en spiral till bålet. Offra rökelse, salt och bröd. Bålet är denna kväll renande och fruktbarhetsbringande. Bränn det du vill kvitta dig med eller en symbol för det. Hoppa över bålet och be om gudinnans gåvor. Gå så till skogen och skörda grenar i stillhet.

Pin It on Pinterest

Share This